Iljasile on see King of Kingsi projektis juba teine võitlus. Möödunudaastasel Tallinna Grand Prix` etapil võitles ta edukalt leeduka Vaidas Valanciuse vastu, saades seal kohtunike otsusel tugeva punktivõidu.

Algselt pidi valgevenelase vastu astuma Edvin-Erik Kibus, kuid viimane teatas mõned päevad tagasi karjääri lõpetamisest.

Iljas, millal sa spordiga tegelema hakkasid?

Spordiga hakkasin ma tegelema viieaastaselt. Mu ema märkas, et ma olin väga aktiivne laps. Mulle meeldisid väga filmid võitluskunstidest, kus võitlesid Jackie Chan, Jean-Claude Van Damme ja Bruce Lee. Nii otsustaski ema mind panna karatetrenni ja ma sattusingi ringi. Karatega tegelesin 4,5 aastat, siis aga sattusin avariisse, kus sain koljuluumurru. Mul tuli väga kaua taastuda. Kuna ma ei saanud spordita elada, otsustasin jalgpalliga tegelema hakata, aga ka selles mul ei vedanud. Kui ma esimest korda väravavaht olin, murdsin käeluu ja spordist tuli mõneks ajaks loobuda.

Sporti tulin tagasi kuskil enne 18 eluaastat. Kuna kolju oli paranenud, otsustasin jällegi võitluskunstide kasuks. Esialgu tegelesin 2 aastat Keilas kickpoksiga, siis tuli teatud asjaoludel aastane vaheaeg teha.

2013. aastal läksin tagasi kikkpoksi oma praeguse treeneri Maksim Vorovski juurde. Sellest ajast pole ma harjutamist katkestanud. Praegu olen kikkpoksis kolmekordne Eesti meister. Osalen sageli profiturniiridel nagu King of Kings, Xplosion, Tatneft ja teised.

Möödunud aasta King of Kingsi turniil võitsin punktidega Vaidas Valanciust. See oli minu jaoks väga kasulik võitlus, sain sealt väga palju kogemusi juurde. Vaidas on hea poksija, temaga võidelda oli väga raske. Ta on väga omapärane ja omanäoline vastane, kellel on oma võitlustehnika. Kuid tänu Kõikvõimsamale ma võitsin ja see polnud kerge lahing.

17. septembril oled sa oma fännide rõõmuks taas ringis, kus sinu vastaseks on Maksim Sidorenko. On sul selleks heitluseks plaanid tehtud?

Jah, 17. septembril saate mind võitlemas näha. Maksim on kogenud ja ohtlik vastane. Olen näinud teda võitlemas nii Tallinnas kui ka Groznõis, Tšetšeenias. Mida ma võin öelda? Soovin Maksimile edu, aga ülejäänut võite ise näha, kui tulete meie kohtumist vaatama.

Milline on sinu sportlik vorm praegu?

Olen viimasel ajal treeninud spordilaagris koos Eesti parimate võitlejatega, kellest paljud löövad samuti King of Kingsil kaasa. Treeningud jätkuvad kuni võitluspäevani, et ennast vormis hoida. Ma hoian tempot, et olla valmis ringis endast parimat andma.

Mida sa teed 17. septembri hommikul?

Hommikul ma tõusen ja palvetan Kõikvõimsama poole, et ta mu võitlust õnnistaks. Siis sõidan Saku Suurhalli ja võitlen võidu nimel.