12. juunil astub Tartus A. Le Coq’i spordihoones toimuval Estonian Pro Boxing Night’il tiitli eest võitlusse poksisõpradele juba tuttav, eelmisel kümnendil Eesti koondisse kuulunud Artur „Wolverine“ Akavov, kes märtsi lõpus Tallinnas toimunud GIGA Estonian Boxing Nightil oma WBO-sarja Euroopa tiilit kaitses.

Kui Euroopa meistritiitlit kaitstes astus Akavovile vastu maailma reitingus selgelt tagapool olev Gruusia poksija Davit Makaradze, siis Tartus peab Pihkvast pärit profivõitleja vastamisi astuma maailma silmis temast palju kõrgemalt hinnatud vägilasega. Kellega tegemist on, selle toovad korraldajad avalikkuse ette üsna pea.

WBO-sari kuulub profipoksimaailma nelja suurema sarja hulka. WBO-sarja maailmameistriteks on näiteks Vladimir Klõtško ning Floyd Mayweather juunior, kes tiitli endale möödunud nädalavahetusel Manny Pacquiaolt haaras.

International tiitel tõstab profipoksija maailma reitingus ülikõrgele kohale ning annab võimaluse tulevikus maailmameistritiitlile võidelda. WBO-sarja endine International tiitli omanik on britt Billy Joe Saunders, kes karjääri jooksul võitnud kõik 21 matši. Ta vabastas vöö, kuna saab 27. juunil võimaluse võidelda Chris Eubank juunioriga WBO ning WBA keskkaalu maailmameistri väljakutsuja õigusele.

27-aastasel Artur Akavovil on karjääri jooksul kirjas 13 võitu ja 1 kaotus. Tema viimased viis matši on lõppenud vastase nokaudiga.

Lisaks Akavovile teeb karjääri esimese ametliku profipoksimatši tuntud taipoksija Edvin-Erik Kibus. Ringi astuvad ka Eesti endine profipoksi Balti meister Sergei Melis, juba tuntud Maardu profipoksija Pavel Semjonov ning Tartu enda suure südamega võitleja Ott Remmer.

Matši ülekanded jõuavad taaskord Eestist väljapoole, sealhulgas idanaabri Venemaa võitlusspordikanalile.

Tegemist on Tartu esimese vaid profipoksijatele mõeldud võitlusspordiüritusega. Kõrgetasemelise tiitli toovad Eestisse EST Promotions ja EST Boxing.