"Viimased 11 aastat rahvusvahelistes tootmisettevõtetes töötanud Truuse sai sel suvel Tartu Ülikoolis strateegilise juhtimise magistrikraadi. Truuse soovib oma teadmisi ja oskusi juhtimise vallas jagada, panustades alaliidu ja Eesti vehklemise igakülgsele arengule ning keskendudes püstitatud eesmärkide saavutamisele," seisab vehklemisliidu pressiteates.

10 aastaselt vehklemisega algust teinud ja kuni tänaseni vahelduva eduga spordiala hobikorras harrastanud Truuse on kahekordne võistkondlik Eesti meister epees (2014 ja 2016). Vehklemisega tegeleb ka tema tütar Gabriela, kes tänavu tuli Eesti U14 vanuseklassi meistriks.

Alates 2010. aastast Eesti Vehklemisliidu peasekretäri ametikohal töötanud Jüri Salm jääb esialgu kuni aasta lõpuni täitma tehnilise sekretäri kohuseid. Salmi korraldada on ka oktoobrikuus peetav naiste epee MK-etapp Tallinna Mõõk.

"Tänan Jüri Salmi Eesti Vehklemisliidu juhatuse ja kogu vehklemisüldsuse nimel nende seitsme tööka ja tulemusliku aasta eest, mil ta vehklemist jäägitult armastava inimesena alaliidu asjaajamise ja ala tutvustamise eest peasekretärina edukalt hoolt kandis ja Eesti ühe edukaima spordialaliidu saavutusi seeläbi olulise panusega toetas," ütles vehklemisliidu president Margus Hanson. "Olgale aga palju jõudu vehklemisliidu töö korraldamisel!"