Avakolmandik lõppes seisul 2:2. Teine kolmandik kuulus täielikult maailma edetabeli teisele numbrile Nikišinile, kes asus juhtima 6:2 ja 7:3. Aga Novosjolov ei murdunud. Viimasel kolmandikajal hakkas vahe torge torke haaval sulama ja Novosjolov pääses isegi juhtima 9:8. Ent Nikišin ikkagi võrdsustas seisu ja nii mindi lisaminutile, kus otsustava torke tegi meie mees.

Kullamatšis oli Novosjolovi vastaseks prantslane 29aastane Yannick Borel, kes võitis EM-kulla nii 2016. kui 2017. aastal. Finaal püsis pikka aega Novosjolovi kontrolli all, kes juhtis veel 9:6. Ent kärsitu olemisega Borel, kes igal võimalikul momendil rünnakuid ette võttis, võrdsustas seisu 9:9. Vahepeale mitu topelttorget ja Novosjolov pääses uuesti ette 14:13. Euroopa meistritiitel oli ühe torke kaugusel... aga ei saanud. Borel torkas seisuks 14:14, siis topelttorge ja prantslase võidutorge. Borel tuli Euroopa meistriks kolmandat aastat järjest.

38aastasel Novosjolovil on nüüd EM-idelt neli medalit. Individuaalselt kaks hõbedat (2018, 2012) ja üks pronks (2017) ning meeskondlik hõbe (2015).

Võistluse käik:

Põhitabeli esimeses ringis alistas Novosjolov soomlase Jaakko Paavolaineni kindlalt 15:8. Priinits oli üle valgevenelasest Džianis Pavlovskist 15:12.

Teises ringis tulid mõlemale vastu poolakad. Novosjolov läks Mateusz Nyczi vastu esimese kolmandiku lõpuks 10:4 juhtima ja edasine oli vormistamise küsimus - võit 15:9. Priinits alustas viimast kolmandikku Mateusz Antkiewiczi vastu 6:6 viigiseisult, ent tegi siis neli torget järjest ja võitis 15:10.

Omavahel mindi kokku kolmandas ringis. Priinits läks teisel kolmandikul ette 5:3, ent sealtmaalt pani vanameister paremuse maksma ning jõudis numbritega 14:11 veerandfinaali.
Kaheksa hulgas alistas Novosjolov taanlase Patrick Jörgenseni otsustaval torkel 15:14.

********

Vehklemise EM-il Novi Sadis alustasid epeemehed eelturniiriga, kust otse 64 sekka pääsesid nii mullune pronks Nikolai Novosjolov kui ka Sten Priinits ja Jüri Salm.

Novosjolov sai alagrupis neli võitu ja kaks kaotust nagu ka Salm. Priinits kaotas vaid ühe matši.

Peeter Turnau võitis alagrupis kaks duelli, kuid jäi siis alla valgevenelasele Džianis Pavlovskile 10:15.