"Üldiselt ikkagi positiivne võistlus," kõneles Novosjolov pärast pikka tööpäeva väsinud häälel. "Finaalivastane oli väga tugev ja ta vehkles targalt. Kasutas oma võimalused ära. Kripeldama jäi see, et oleks ise võinud natuke teist moodi vehelda, just eduseisus 14:13. Need momendid jäävad kripeldama."

Eelmisel aastal kohtusid Novosjolov ja Borel EM-il poolfinaalis ja ka siis jäi peale prantslane, kes nüüd tulnud kolmel aastal järjest Euroopa meistriks.

Samas, poolfinaali üle oli Novosjolovil väga hea meel. Ta alistas Bogdan Nikišini 2:6 kaotusseisust 10:9. "Kohtusin vana rivaaliga, kes teinud tänavu imelise hooaja. Suutsin ennast kokku võtta. Matši käigus pidin taktikat totaalselt muutma. See taktika, millega alguses peale läksin, töötas minu enda vastu. Oli raske seis, aga õnnestus välja rabeleda," muljetas medalimees. Ja lisab siis tähelepanuväärse detaili. "Keegi ei tea, aga ma tegin Pariisi turniiril jalale viga ning EM-il kaasa võistlemine kujutas endast suurt riski. Finaalis vehklesin läbi valu. Tervisliku seisundi tõttu jätan ka meeskonnavõistluse vahele."

Kes võistlust otsepildi vahendusel jälgis, see pani tähele, et Novosjolovil oli raja ääres uus juhendaja. Selleks meheks on endine tippmees, kahekordne meeskonnavõistluse olümpiakuld Angelo Mazzoni. Itaallane, kes treenerina juhendanud Itaalia, Šveitsi ja Venemaa koondist on Novosjoloviga koostööd teinud mõned kuud. "Helistasin talle, saime kokku ja rääkisime asjad selgeks. Tahaks Mazzoni juhendamisel minna Tokyo olümpiamängudeni välja. Aga kõik sõltub muidugi tervisest, see peab vastu pidama."