"Loomulikult tahame kõik olümpiamedalit, aga oleme juba sel hooajal võitjad, sest EM-i kuld on käes! Oleme sellega väga rahul. Kulla nimel me trenni teemegi ja tippturniiride võitmine ongi meie eesmärk," ütles Embrich telefonitsi Delfile ja Eesti Päevalehele.

Turniiri eel tekitas vehklemisringkondades paksu verd peatreener Kaido Kaaberma otsus jätta naiskonna koosseisust välja koduse edetabeli teine ja maailma reitingu kümnes number Katrina Lehis. Pettunud oli treener Helen Nelis-Nauskas, kelle õpilane Lehis on.

"Tulemused näitavad, et pole vaja tõmmelda ja naiskonda lõhkuda, võtta sõna ja kirjutada süüdistavaid artikleid," sõnas Embrich.

Embrich pidas EM-kulla võtmematšiks poolfinaali Ungariga, kus ta seljatas nende esinumbri Emese Szaszi.

"Sellel EM-il ei olnud mul viimastes matšides nii palju närveldamist, sest matši keskel tegid kõik sedavõrd head tööd, et sain piisavas eduseisus rajale minna," rääkis Embrich.

"Arvasin, et kõige raskem matš tuleb Ungariga. Vehklesin eelmisel turniiril Szasziga ja leidsin augu, kust läbi pugeda. Ta teeb rünnakul vea, mida oskan nüüd ära kasutada. Täna tegid kõik õigel hetkel oma parima ja see tõigi kulla."