Turniiri peakorraldaja Jüri Salmi sõnul teeb turniirile registreerunute arv silmad ette nii mõnelegi meeste turniirile. Salm lisas ka, et eelmisel hooajal ei olnud ühelgi naiste etapil osalejate arv nii kõrge. Tallinna Mõõga osalejate rekord pärineb aga aastast 2015, kui meeste etapil võistles 273 sportlast.

Maailma TOP 30st vehklejast on kohal 26 , maailma esisajast on esindatud koguni 80 sportlast. Teiste seas on kohal ka valitsev maailmameister ja turniiri tiitlikaitsja itaallanna Mara Navarria. Võistkondlikult on kohal kõik maailma esikahekümnesse kuuluvad riigid.

Eesti naisvehklejaid astub individuaalselt võistlustulle 17, Eesti naiskond vehkleb koosseisus Julia Beljajeva, Irina Embrich, Kristina Kuusk ja Katrina Lehis. Valitsev Euroopa meister ja maailma edetabelis 8. kohta hoidev Lehis on eestlannadest ainsana eelringidest vabastatud ja alustab võistlemist 64 parema seas.

9. novembril, mil toimuvad eelringid, on kõigile sissepääs tasuta. Piletid 10. ja 11. novembril peetavale põhiturniirile on eelmüügis saadaval Piletilevi internetipoes ja müügipunktides. Alla 12.a. ja pensionäridele sissepääs tasuta.