Mullu sai sama koosseis, kes läheb augustis ka Rio de Janeiro olümpiamängudele, Prantsusmaal toimunud EM-il ja Bakuus Euroopa mängudel hõbemedali, 2012. aastast on naistel ette näidata EM-ipronks ja 2013. aastast kuld. 2014. aastal saadi MM-il Kaasanis samuti hõbemedal.

Naiskonna kaptenile Embrichile on see juba karjääri kümnes tiitlivõistluste medal, Kirpule ja Beljajevale kuues ja Kuusele neljas.

"Medal on hea, aga see on kõigest vaheetapp enne olümpiamänge. Tõetund tuleb pooleteise kuu pärast," ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Tüdrukud vehklesid turniiril taktikaliselt perfektselt. Embrich oli suurepärane, aga teised võiksid veelgi paremad olla. Neil tuli mõningaid lollusi sisse."

"Taktika nägi ette, et anname Embrichile viimaseks matšiks võimalikult hea seisu. Tema närvikava on korras ning oma kogemustega tõi ta need võidud ära."

Epeenaiskond viibib enne Rio de Janeiro olümpiamänge laagrites Käärikul, Venemaal ja viimasena Tallinnas. Enne lõppenud EM-i pidid nad laagerdama Poolas, aga muutsid treeningpaiga viimasel hetkel Moskva vastu.

Ühtlasi selgus täna, et eestlannade koht maailma edetabelis jääb samaks - neljas. See tähendab, et olümpial peetakse esimene matš viiendal real asuva Korea vastu. Esinumber on jätkuvalt Rumeenia, teine Hiina ja kolmas Venemaa.

Turniiri käik:

Eesti kohtus esmalt kaheksandikfinaalis Soomega ja teenis 45:34 võidu.

Meie naiskonda kuuluvad täna Irina Embrich, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk, kes põhjanaabrite vastu ka pidevalt turvalist eduseisu hoida suutsid.

Veerandfinaalis kohtusid eestlannad Itaaliaga, kellest oldi üle 45:30. Eesti jäi küll varakult kaotusseisu, kuid Julia Beljajeva viigistas peagi Giulia Rizzi vastu seisu 11:11 peale. Erika Kirpu viis seejärel Eesti juhtima ja eduseisu meie naised enam käest ei andnudki.

Poolfinaalis mindi vastamisi juba Ungariga, kes oli eelnevalt 27:26 alistanud Venemaa. Ka seal meie naiste hoog ei pidurdunud ja kindla 39:30 võiduga võideldi end finaali.
Otsepilt EM-ilt: