"Isu sporti teha ei ole kindlasti kadunud. Küsimus oli lihtsalt selles, kas tervis lubab. See oli jätkamise mõttes ainuke küsimus. Ja seepärast ma pikema pausi võtsin, oli vaja tegeleda endaga. Ja kui teha sporti, siis ühe eesmärgiga - kõrgete kohtade nimel. Proovin teha nii kaua kui suudan," rääkis Novosjolov Delfile antud intervjuus.

Esimene start on tal juba nädala pärast Dohas, millele järgneb treeninglaager Abu Dhabis.

"Ma pole selle mõne kuuga vehklemist kindlasti unustanud, aga arvan, et minu liigutuste amplituut on laiem kui muidu ja see võib saatuslikuks saada. Kõrgeid eesmärke Doha võistlusega ma endale ei sea. Pigem tahaks vaadata kuidas psüühika reageerib ja kuidas organism ennast tunneb. Proovikivi enne pikka hooaega," arutles Novosjolov.

Lisaks Eesti aasta parimaks meesvehklejaks tunnistatud Novosjolovile võistleb Dohas Sten Priinits ning naised on samas väljas terve koondisega.

Kaugematest eesmärkidest rääkis Novosjolov nii: "Tokyo olümpiani on veel pikk maa minna. Ma kindlasti tahan seal võistelda, aga on mõningad nüansid. Kui jõuame traumadega kokkuleppele, siis teeme selle olümpiatsükli ära."