Hommiku esimese ja päeva ühe põnevaima duelli tõi meeste 50m liblikujumine, kus omavahel võtsid mõõtu ka eile 100m liblikas vastamisi olnud Daniel Zaitsev ja Kregor Zirk. Sarnaselt eilsele jäi ka seekord peale Zaitsev, kes ajaga 23,62 võidu endale võttis. Naiste arvestuses esikoht Margaret Markvardtile ajaga 27,77.

Zaitsevi jaoks olid Eesti meistrivõistlused igati edukad, nii 100m kui ka 50m liblikas saavutatud meistritiitlid olid noormehe jaoks antud alade esimesed. “Andsin endast maksimumi nende päevade jooksul. Täna, kolmandal päeval, olin juba väsinud, kuid väga hea meel on, et ka 100m liblika meistritiitli enda nimele sain,” ütles Zaitsev, kes eile 100m liblikas ligi pooleteise sekundiga oma isiklikku rekordit parandas.

50m liblika kuldmedal lipsas küll käest, kuid 400m kompleksis näitas Zirk taas suurepärast minekut ja võttis Eesti meistritiitli ajaga 4.21,47 endale. Aeg tähistab ka uut Eesti juunioride rekordit. Kuid võit ei tulnud kergelt. Võitlus tuli maha pidada Silver Heinaga, kes rinnuliujumises Zirkist selgelt üle oli, kuid viimasel sajal meetril pani Zirk mängu krooliujumise oskuse ning näitas, et täna temale vastast ei ole. Naiste arvestuses 400m kompleksis esikoht taas 15-aastasele Margaret Markvardtile, kes on kogu võistluse vältel näidanud head minekut.

200m seliliujumises ei olnud täna valitsevale Eesti meister Kätlin Sepale vastast, kes ajaga 2.12,25 ka seekord endale võidu kindlustas. Meeste 200m selili esikoht ajaga 2.00,09 Andres Olvikule.

100m vabalt tõstis tähelepanu keskpunkti meie spritnterid, kus ajaga 48,82 näitas kiireimat minekut kroolispets Pjotr Degtjarjov. Naiste meistritiitel 16-aastasele Kertu Ly Alnekule, kelle jaoks tähistas tulemus 56.73 esimest täiskasvanute klassi meistritiitlit 100m vabaltujumises.

Päeva lõpetanud teateujumises näitasid Audentese Spordiklubi poisid taas väga head minekut ning tänu Pjotr Degtjarjovi lõpuspurdile võit teist päeva järjest koju ka toodi. 4x50m vabalt teateujumise Eesti meistrid meeste arvestuses on Andri Aedma, Martti Aljand, Henri Reinsalu ja Pjotr Degtjarjov, võiduaeg 1.28,50. Naiste meistritiitel TOP ujumisklubile ajaga 1.45,43. Naiskonna koosseisu kuulusid Kätlin Sepp, Sigrid Sepp, Karleen Kersa ja Katriin Kersa.

Parasportlaste arvestuses läks 50m liblikas naiste esikoht Marita Sukko nimele, meeste arvestuses aga on kõigutamatu Kardo Ploomipuu, kes juba kolmandat päeva järjest esikoha teenis.

Eesti lühiraja meistrivõistlustel selgitatakse parimad välja ka noorte ja juunioride arvestuses.

Tulemused