Ebatraditsioonilist treeningmetoodikat viljeleva Sidorkini käe all on Provorkov (27) treeninud alates veebruarist, Degtjarjov (22) septembrist. Ometi usub endine tippujuja Sidorkin, et häid tulemusi võivad tema hoolealused näidata juba sel EM-il.

"Nii Filipp kui Pjotr on väga heas vormis," lausub 29-aastane Sidorkin. "Näen juba praegu Pjotri osas selget progressi. Ja Filippi osas... Töö kannab vilja: tal on täiesti teine tehnika ja varasemast rohkem plahvatuslikkust."

Ennustamisega Sidorkin tegeleda ei soovi, kuid kroolispets Degtjarjov peaks hästi esinema nii 50 meetri kui 100 meetri vabaujumises.

"Mul on hea meel, et oleme treeningperioodil vigastusi ja haigusi suutnud vältida. Oleme rohkem keskendunud 100 meetri distantile, kuid samas tõstnud jõutreeningute osakaalu ja loomuliku kiiruse arendamist."

Eesti rekord 100 meetri vabaujumises (25 m basseinis) kuulub 2008. aastast just Sidorkinile (47,99), Degtjarjovi rekord on 48,18.

"Pjotr tahaks ise ujuda 47 ja kopikad peale. Poolfinaali viiks see aeg kindlasti, aga kas ka finaali? Usun, et see aeg on täiesti võimalik - ta on suur ja tugev poiss. Minu 100 ja 200 meetri krooli rekordid peaks olema ammu löödud! Ma südamest loodan, et Pjotr tuleb sellega toime," lisab Eestist teleri vahendusel hoolealustele kaasa elama hakkav Sidorkin.

Ka Provorkovis näeb juhendaja arenguvõimalusi, olgugi, et 27-aastast sportlast peetakse ujumises juba veteraniks. Provorkovile oleks EM-il hea saavutus 50 või 100 meetri rinnuliujumises poolfinaali pääsemine.

"Ma väga loodan, et ta suudab ujumist ja võistlemist nautida, sest ta on erinevatel põhjustel pikalt suurvõistlustelt eemal olnud. Filippil on suur potentsiaal just 100 meetris, millele oleme ka keskenduma hakanud. Tema paremad tulemused sel distantsil on kindlasti veel ees," avaldab Sidorkin lootust.

Provorkovi näeb Netanyas basseinis juba homme (50 m rinnuli), Degtjarjovi avaala (50 m vaba) on kavas reedel.