"Spordiliidu juhtimine on omaette kunstiliik, kus peab balantseerima suurte ootuste ja väikeste ressurssidega, mängus on alati kirglikud emotsioonid. Eelmised neli aastat olid keerulised, ometigi õnnestus meil algatada mitu suurt ja olulist asja," lausus Kovanen pressiteate vahendusel. "Ujumise algõpetuse programm käivitus edukalt, suutsime oma eelarvet kasvatada ja läbi selle tagada koondislastele hulga olulisi treeninglaagreid."

Kovaneni arvates on viimase nelja aastaga alaliidus toimunud palju positiivseid edasiminekuid. "Tootsime edukalt ise meediapilti, tuues teleekraanidele tiitlivõistluste ülekanded ning kaasasime sponsoreid, keda ujumisliidul varem sisuliselt ei olnud. Jõudsime mitmete teemadega heasse algusesse. Oluliselt paranes ka klubide vaheline koostöö, millest tunnistuseks äsja läbi viidud edukas peatreenerikonkurss. Tegelikult klubide vaheline siiras koostöö ja valmidus vabatahtlikkuse alusel panustada ongi võtmeküsimus ühele spordiliidule."

Eesti Ujumisliidu presidendi sõnul on ta viimase nelja aastaga õppinud palju ja see kõik tuleb järgmisel ametiajal igati kasuks. "Kuna märgid olid head, klubid minu jätkamist toetasid ning õnnestus kaasata hea meeskond juhatusse, olin valmis uue energiaga jätkama," selgitas Kovanen kandideerimise tagamaid. "Meil on kaks suurt sihti, õpetada kõik eestlased ujuma ja jõuda tugeva meeskonaga Tokyo olümpiale."

Tänavusel Rio olümpial said Eesti ujujad Maria Romanjuk ja Martin Allikvee vastavalt 30. ja 33. koha, piirdudes eelringiga. Kevadel Londonis toimunud EM-il eestlastest keegi olümpianormini ei küündinud.

Lisaks presidendile valiti täna ka juhatus. Lisaks Kovanenile kuuluvad uude juhatusse Peeter Matt, Pille Pokk, Vadim Ivlijev, Simon Renno, Erkki Vapper, Toni Meijel, Erko Tamuri ja Tõnu Meijel.