Eesti Ujumisliidu president Karol Kovanen usub, et peatreeneri roll Eesti tippujumise arendamisel ja tulemuste parandamisel on vajalik. “Ujumisklubid teevad head tööd, meil on korralik vundament olemas, kuid rahvusvahelises absoluuttaseme konkurentsis võistleme teiste maade tipptreeningkeskustega, mis on riiklikult rahastatud ja mille kasutuses on parim teaduslik oskusteave. Üksikul Eesti spordiklubil on selles rahvusvahelises võiduajamises väga keeruline tempos püsida. Oluline on klubide omavaheline koostöö ja teaduse ning vajadusel rahvusvaheliste spetsialistide kaasamine” sõnas Kovanen.

Presidendi hinnangul on oluline, et uus peatreener on inimene, kes suudab eri osapooled tervikuks liita: “On oluline, et koondise peatreener teeks head koostööd sportlaste, klubide ja kõikide teiste osapooltega ja et ta suudaks meie praegustele ujumistreeneritele tuua lisaväärtust, korraldada koostöös liidu juhatusega need vajalikud tugiteenused, mis klubi tasandil üle jõu käivad.“ sõnas Kovanen.

Eesti Ujumisliit valib uue koondise peatreeneri pärast 1. oktoobril toimuvat treenerite üldkogu, olles ära kuulanud kõikide treenerikandidaatide programmid ja ettepanekud.