Oodatult kujunes konkurents väga tihedaks meeste 100m rinnuliujumises, kus favoriitidena startisid kokku neli meest – Martti Aljand, Martin Allikvee, Martin Liivamägi ja Filipp Provorkov, kusjuures Eesti rekord 57,51 antud alal on just Aljandi nimel. Tugevas konkurentsis jäi täna aga peale päeva parima tulemuse välja ujunud Martin Liivamägi ajaga 59,54. Ka teise koha saavutanud Allikvee jaoks oli võistlus kahtlemata õnnestunud, nimelt alistas noormees esimest korda käesoleval hooajal minuti piiri, saades lõpuajana kirja 59,93.

Eile 200m kompleksis ja täna 100m kompleksis ning 100m rinnuliujumises võidutsenud Liivamäe sõnul jäi ta tänasega rohkem rahule kui eilsega. „Eilne 200m kompleksi ei toonud seda aega, mida ootasin. Kuna olen just USA-st treeninglaagrist tulnud, siis kimbutab mind veel ajavahe ning väsimus. Samuti on selja taga pikk ettevalmistusperiood. Kuigi tänane enesetunne on tunduvalt parem kui eilne, ei ole keha veel päris tipp võistlusvormis,“ rääkis tänane võitja, kes asub vormile enne detsembris toimuvat lühiraja EM-i veel viimast lihvi andma.

Meeste 100m rinnuliujumises käis esikoha nimel võitlus viimaste tõmmeteni, naiste arvestuses aga viis kindla võidu koju Maria Romanjuk ajaga 1.09,41.

Kui hommikune 50m seliliujumine tõi võidu Sigrid Sepa õuele, siis õdede duelli teine vaatus jättis peale Kätlini, kes alistas 100m seliliujumises noorema õe ajaga 1.01,62. Sigrid Sepa lõpuaeg 1.02,07. Meeste 100m seliliujumises võttis ajaga 54,75 ülekaaluka võidu Endri Vinter.

Põnevuse tõi Kalevi ujulasse taas aga naiste 50m vabaltujumine, kus esikoha nimel pidasid võitluse maha Tess Grosmann ja Kertu Ly Alnek, kus vaid kolme sajandikuga pidi Alnek seekord Grossmanni paremust tunnistama. Ajad vastavalt 26,06 ja 26,09.

Meeste 50m vabaltujumises aga polnud meie sprindiäss Pjotr Degtjarjovile konkurenti, ajaga 22,52 viis ta koju kindla esikoha.