Hein läbis distantsi ajaga 2.22,43 ja parandas seni Martin Allikvee nimel olnud rekordit 15 sajandikuga. “Ma ei mõelnud üldse Eesti juunioride rekordile,” sõnas Ujumisklubi Briisi esindaja Silver Hein. “Tahtsin oma isiklikku rekordit parandada kuskil kahe või kolme sekundiga, aga sellist võistlust ei osanud ma oodata,” lisas Hein, kelle varasem parim tulemus oli 2.26,21.

200 meetri rinnuliujumises sai teise koha Kalevi Ujumiskooli esindaja Martin Liivamägi (2.22,80). “Jään võistlusega rahule, sest suutsin oma ära teha,” sõnas Liivamägi. “Silver ujus aga väga hästi, rekordi tuli üllatusena, aga ta ise oli selleks kindlasti valmis.” Kolmanda koha sai Spordiklubi Garant esindaja Martin Allikvee (2.23,10).

“Silver oli selleks valmistunud ja tuli karikavõistlustele head tulemust tegema,” sõnas Eesti Ujumisliidu peatreener Riho Aljand. “Liivamägi ja Allikvee jagelesid omavahel ja ei pannud teisel rajal ujuvat Silverit tähelegi. Lõpuks ei õnnestunudki neil teda enam kätte saada.”

Eesti karikavõistlusi juhib klubide arvestuses 415 punktiga TOPi Ujumisklubi. Teisele kohale tõusnud Audentese Spordiklubi jääb liidrist maha vaid nelja silmaga. Kolmandal kohal on 384 punkti teeninud Ujumisklubi Garant.

Ujumise Eesti karikavõistlused jätkuvad juba täna õhtul kell 17.00.