Radari loos räägib esmakordselt avalikkusele üks ujujatest, kuidas ta Aura veekeskuses toimunud võistlusel sõrme kaotas. "Ma nägin, et see rippus vaid ühe nahariba otsas," räägib ujumise Eesti koondisesse kuuluv Sander Paavo. Kui Paavole suudeti puuduv näpuots tagasi õmmelda, siis teiselt ujujalt Robert Rooselt, kellega samal võistlusel samasugune õnnetus juhtus, tuli sõrm amputeerida.

Radaril avanes eksklusiivne võimalus intervjueerida hiljuti uuringu koostanud eksperti, kes kinnitas, et õnnetuses olid süüdi iganenud stardiplated, mis olid lohakalt paigaldatud. Et aga stardiplated kuuluvad Ujumisliidule, need paigaldas Aura Veekeskus ja võistlust korraldas Tartu Ujumisklubi, veeretavad kolm osapoolt vastutust nagu kuuma kartulit ühelt teisele.

Ilmneb, et selget instruktsiooni, kuidas platesid peaks võistlustel paigaldama, Ujumisliit ei väljasta. Aastaid on ilma hakkama saadud. Samuti puudub selge reglement, kes vastutab selle eest, et stardiplated oleksid õigesti paigutatud. Kõige kurioossem on aga see, et raskete õnnetuste tagajärjel pole korralduses midagi muutunud ning ujumisvõistlustel üle Eesti kasutatakse jätkuvalt neidsamu iganenud stardipukke.