Laagri eesmärkidest rääkides kõlab kõigi suust praktiliselt ühine vastus: „Eesmärk on omandada uusi kogemusi ning saada paremaks.“ Sellise suhtumisega sõitsid esmaspäeval kolm Eesti koondislast Sloveeniasse täpsemalt linna nimega Ptuj. 50-kordne Eesti meister Martin Liivamägi rääkis, et „ettevalmistus on suunatud kindlasti MM’ile, enam sellist tsüklit ei tule, kus ujusime (võistlustel) 3 nädalavahetust järjest.“

Pjotr Degtjarjov, lisas omalt poolt: „Kindlasti lähme enne MM’i kuskile võistlema, kuid plaan ei ole veel 100% kindel. Eesmärgiks olen võtnud täita MM’i A-normi.“ Lisaks kolmele eestlasele on laagris veel Valgevene ja Kasashtani koondis. Kokku on ujujaid lausa 42, mis on omakorda jaotatud neljaks grupiks. „Üritan igal treeningul saada veel paremaks,“ rääkis 48 starti tiitlivõistlustel teinud Degtjarjov.

Tess Grossmann, kes märtsi keskel käis seljaoperatsioonil, on täielikult paranenud ning vajutab treeningutel ainult gaasipedaali. „Treeningutel pole pidanud järeleandmisi õnneks tegema,“ mainis Grossmann. Ükski Eesti koondislane pole veel täitnud MM’i A-normatiivi. „A-normi jaoks ma koormust alla küll ei hakka võtma. Kuid iga start, mis ma teen loodan saada normile lähedamale,“ rääkis 50-kordne Eesti meister Grossmann.

Kuna Peter Mankoc ei saa treeninguid läbi viia seoses kooli õpingute tõttu saatis ta enda hoolealused enda endise treeneri Dmitri Mancevici käe alla. Mancevici käe all võitis Triin Aljand 5 tiitlivõistluste medalit ning tema abikaasa Peter tuli Mancevici käe all ka maailmameistriks. „Dmitri on kõige loogilisem variant, kuna tema ja Peteri mõttemaailmad on sarnased. Usun et sellega ei teki MM’i ettevalmistuses suuri muudatusi,“ analüüsis Liivamägi. Sarnaselt Liivamägile sekundeerisid teda tema korterikaaslased Degtjarjov ja Grossmann kui ühest suust: „Dmitri on Peteri endine treener, ma arvan, et treeningmetoodikas väga suuri muutusi ei toimu.“

Esimesed kaks nädalat viibivad meie kolm musketäri väikelinnas Ptuj, kus elab ligikaudu 20 000 inimest. Viimaseks nädalaks siirduvad nad Koperise, kus annavad enda treeninglaagrile viimase lihvi. Eestisse jõuavad nad tagasi 6. juuniks.