Esialgu polnud veel kullavõit ametlik, sest tehniliste probleemide tõttu polnud kohtunikud tulemused ametlikult kinnitanud, kuid mõnekümne minuti pärast tuli ka ametlik kinnitus.

Ujumise lõppedes oli Zirki nime ees tablool hoopis kolmas koht, samas oli võitjaks märgitud Iisraeli ujujale antud teistest koguni 18 sekundi võrra parem aeg. Teise koha mehe aeg tundus küll korrektne, ometi olid kõik areenil viibivad eestlased veendunud, et võitja on just meie mees.

Mõnekümne minuti pärast saabus siiski ka ametlik kinnitus.

"Emotsioon on ikka vägev, sellist asja iga päev ei võida. Aeg on ka uus EYOF-i rekord, väga õnnelik olen," rõõmustas Zirk hiljem siiralt. "See on mu esimene suurem võistlus, kus poolfinaalid ja eelujumised ka kavas on. Kindlasti mu senise elu kõige tähtsam medal!"

Esialgselt medalite jagunemise ümber toimunud segadust võttis päevakangelane rahulikult. "Mu mõistus oli juba suhteliselt otsas. Nii palju pidime enne starti ootama ja kui nägin, et mind kolmandaks märgiti, siis olin veidi pettunud. Ega ma toimuvast täpselt aru ei saanud, kõik oli nii segane, aga praegu olen küll rõõmus! Aga medali tähistamiseks praegu küll aega ei jää. Võib-olla hiljem Eestis teen midagi sõpradega."

Hõbemedal läks jagamisele Iisraeli esindaja Tomer Frankeli ja venelase Egor Kuimovi vahel, mõlemale märgiti ajaks 54,57.

Varem on Eesti ujujad Euroopa noorte olümpiafestivalidelt koju toonud ühe hõbemedali: 1999. aastal Taanis Esbjergis toimunud festivalil saavutas Vladimir Labzin 200 meetri rinnuliujumises teise koha. Viimati, 2013. aasta festivalil esinesid hõbemedali vääriliselt Hans-Christian Hausenberg teivashüppes ning Mattias ja Kristofer Siimar tennises paarismängus.

Teisi tänaseid tulemusi
Ujumine

Noormeeste 50 m vabaltujumises kulus Janter Suunil distantsi läbimiseks 24,75 sekundit ja see aeg andis kokkuvõttes 26. koha, Marko-Matteus Langelil aga 25,03 sekundit ja tulemuseks 34. koht.

Neiude 100 m vabaltujumises tegi esimese stardi neil võistlustel mõlemad Eesti neiud. Ilona Maide läbis distantsi ajaga 1.01,18 ja saavutas sellega 36. koha, Sarah Hürdeni lõpuajaks tuli 1.03,92, mis andis 55. koha.

Segavõistkondade 4x100 m kombineeritud teateujumises saavutas Eesti koondis kooseisus Armin Evert Lelle, Henry Gerhard Uriko, Ilona Maide ja Sarah Hürden 22. koha tulemusega 4.15,34.

Tennis

Maria Lota Kaul võitis teises ringis Moldova esindajat Vitalia Stamati 2:0 (7:6, 6:3). Kolmanda ringi vastaseks on turniiri 3. asetusega rumeenlanna Selma Stefania Cadar.

Robin Erik Parts pääses samuti kolmandasse ringi, kui võitis Türgi esindajat Mustafa Erdogani 2:0 (7:5, 6:2). Tema homseks vastaseks on hispaanlane Asensi Alejandro Vedri-Castellano, kelle koht ITF-i juunioride edetabelis on küll tagasihoidlik (1508), kuid kes esimeses ringis lülitas konkurentsist turniiril 7. asetatud tšehhi Tomas Machaci.

Daniil Glinka Euroopa noorte suveolümpiafestivali üksikmängu turniiri lõpetas 4. asetusega bulgaarlane Adrian Andreev, kes pööras mängu pärast esimeses geimis saadud 3:6 kaotust järgnevas kahes enda kasuks numbritega 6:4 ja 6:3.

Täna alanud paarismängudes oli Maria Lota Kauli – Maileen Nuudi esimese ringi vastaseks 6. asetusega Rumeenia paar Selma Stefania Cadar – Andreea Prisacariu, kellelt tuli vastu võtta 0:2 kaotus (1:6, 4:6). Turniiril 4. asetatud Daniil Glinka ja Robin Erik Parts olid esimeses ringis vabad, teises ringis tuleb neile vastu Läti või Leedu paar.

Jalgrattasport

Jalgrattas olid täna kavas eraldistardist sõidud. 8 km pikkuse raja läbis Merili Sirvel Eesti neidudest väledaimalt, saades ajaks 14:53.950 ja sellega 24. koha. Mathilde Manuela Nigul oli ajaga 15:11.240 37. ja Kärt Lang 15:46.590 -ga 60. Neidude võitja aeg oli 14:12.430.

Noormeestest oli Oskar Maidre tulemusega 13.27,155 48., Karl Brent Premet ajaga 14:15.976 90. Sander Kempi katkestas tehnilise rikke tõttu.Võitja aeg oli 12:30.025.

Kergejõustik

Jakob Ristimetsa aeg 110 m tõkkejooksus oli 15,23 sekundit, millega noormees saavutas 10. koha. Marite Ennuste kõrgushüppes algkõrgust ei ületanud. Võistlus ebaõnnestus ka kaugushüppajal Lishanna Ilvesel.