Zirk võitis õhtuse B-finaali ajaga 53,23, parandades enda nimele kuulunud Eesti rekordit 38 sajandikuga. Sellega täitis ta EM-i A-normi sajandiku pealt, kuid olümpia A-norm, mis on 52,36, jäi alistamata.

Hommikul toimunud eelujumisel sai Zirk ajaks 54,14, mis oli eelvõistluse üheksas resultaat.

"Hommikul ei olnud head tunnet. Ei saanud kuidagi õiget tõmmet kätte ja aeg oli pettumus. Õhtul oli enesetunne märksa parem ja keskendusin korralikult. Ujumine oli igati hea, nuriseda ei saa. Vähemalt midagi sain ära tehtud," sõnas Zirk B-finaali järel Deflile ja Eesti Päevalehele.

Olümpianormi ründamise kohta arvas Zirk, et pani endale sellega seoses liiga suured pinged peale. "Lootus on alati, aga eks ma saan ise ka aru, et võtsin liiga suure eesmärgi. Lootsin siiski sinna 52,7 juurde ujuda. Vahest jäi see selle taha, et mõtlesin üle ja tekitasin liigsed pinged," arutles Zirk.

Järgnevalt püüab ta olümpianormi täita 16. mail Londonis algaval EMil: "Selleks võistluseks me küll nii suurt ettevalmistustsüklit ei tee, kui selleks korraks, aga EMile lähen kindlasti täiega panema ja püüan siin tehtud vigu vältida. Püüan mitte üle mõelda."