Eesti koondis on tänavu 14-liikmeline ning esinumbriks eelmise aasta pronksmedalist 50 m liblikujumises Kregor Zirk, kirjutab kirjutab Priit Aaviku Ujumisblogi.

Ka tänavu on medalivõimalused kõrged ning suure õnnestumise korral on Zirgil võimalus tõusta esimeseks Eesti ujujaks, kes juunioride EM-il kuldmedali võitnud.

50 m liblikujumises on Zirk üles antud teise ajaga (24,02), kuid see tulemus on ujutud eelmise aasta JEM-il. Hooaja tippmark on 17-aastasel ujujal 24,66 ning see annab stardilehel 12. positsiooni. Siiski tasub märkida, et tänavu ei ole ta tippvormis olnuna veel ühtegi starti teinud ning pikemaid järeldusi sellest teha ei tasu. Konkurents sprindidistantsil on tihe ning suurte riikide ässad seda ala tänavu palju ujunud ei ole ning suure tõenäosusega on medalihinnaks aeg alla 24 sekundi.

100 m liblikujumises on Zirk üles antud kolmanda ajaga. Hooaja edetabeli liidrid venelane Egor Kuimov ning ungarlane Kristof Milak ujusid aprillis enda riigi meistrivõistlustel sellised supertulemused nagu 51,97 ja 51,98 vastavalt. Zirgi hooaja tippmark on 53,89, mis annab stardilehel hooaja tippmarkide võrdluses kuuenda positsiooni enne võistlust. Kahtlemata tuleb medalihinnaks aeg alla 53 sekundi ning Zirk on kindlasti üks nõudlejaid.