Kregor, viimase paari nädala tulemused näitasid, et oled aasta jooksul Suurbritannias treener Jon Ruddi käe all selgelt edasi arenenud. Kas lisaks üldisele edasiminekule on ka konkreetseid nüansse, milles aasta jooksul paremaks oled muutunud?
See on hea küsimus! Ma arvan, et mu veealuse ujumise osa on paremaks läinud. Olen hakanud vee all targemalt ja professionaalsemalt tegutsema. Kuna vee all on takistus kõige väiksem, on tegu kõige kiirema ujumisviisiga. Ja mida kauem suudan vee all efektiivselt edasi liikuda, seda kiiremini jõuan finišisse.

Aladest olen aasta jooksul enim arenenud ehk seliliujumises, kuigi ka 200 meetri vabaltujumises oli rekordiparandus märgatav. Kokkuvõttes on mu põhialad ikkagi krool ja liblikas.

Tippudele jääd hetkel enim alla ilmselt füüsilise poole pealt?
Jah, luudele pole tohutult lihaseid veel peale kasvanud. Loodetavasti tuleb ka praegusele 181 sentimeetrile kasvu juurde. Olenemata sellest, kus ja kelle juures järgmisest sügisest treenima hakkan, olen üsna kindel, et kohe jõusaali jooksma ei hakka. Praegu on kõige olulisem ujumiskarjäärile tugev vundament laduda, jõunäitajate arendamisele saan keskenduda hiljem.

Lõpetad kevadel Plymouthi kolledži ning ei jätka kuuldavasti treeninguid Inglismaal. Miks nii?
Põhjus on lihtne: treener Jon Rudd siirdub veebruaris Iirimaa koondise juurde ning ei jätka meie treenimist. Variant oleks siiski jätkata Plymouthis, kuid praegu paistab, et kõik meie treeninggrupi tipud eesotsas Ruta Meilutytega lahkuvad. Seepärast olen asunud ka ise aktiivselt uut treeninggruppi otsima.

Milliste võimaluste vahel valid?
Hetkel on kolm varianti: kas otsida Euroopast profigrupp, siirduda Austraaliasse tugeva klubi juurde või liituda USA-s mõne ülikooliga. USA-sse minek on hetkel kõige vähem tõenäolisem, kuna seal treenitakse ja võisteldakse lühikeses basseinis (22 m), minu eesmärk on aga ikkagi pika basseini tiitlivõistlustel läbi lüüa.

Juhul, kui siirdud mõnda profiklubisse või -gruppi, jätaksid ülikooli esialgu astumata?
Jah, ülikool ei ole praegu minu jaoks peamine eesmärk. Õppida jõuan kogu elu, ujuda võin maksimaalselt 35. eluaastani. Pigem keskendun hetkel ujumisele, aga kui USA-s peaks tekkima võimalus mõnes tugevas koolis õppimine ja ujumine siduda, oleks see väga hea kooslus!

Kuivõrd suur äri üldse ujumismaailmas sportlaste ümber käib? Kas pärast viimatisi rekordiparandusi on mänedžerid ja agendid sinuga ühendust võtnud?
Kindlasti pole see nii suur äri nagu jalgpallis, korvpallis või mõnel muul spordialal. On olemas siiski suured klubid, mis kuuluvad miljonäridele, kes sinna raha sisse pumpavad. Seal on tugevad treenerid ja taustajõud. Proovin mõne taolise klubiga kontakti saada ning vaadata, kas nad tahaksid mind kampa võtta ning millistel alustel - kas nad maksaksid peale või laseksid lihtsalt tasuta treenida.

Kevadest sügiseni treenid aga ilmselt Tartus Kaja Haljaste näpunäidete järgi?
Just, praegu on nii plaanis.