Üks põnevamaid duelle saab olema meeste 100 m kompleksujumises, kus üksteiselt hakkavad mõõtu võtma Eesti rekordiomanik Martti Aljand ning tema treeningkaaslane Martin Liivamägi. Eelmisel hooajal ujusid mehed seda distantsi vastavalt 53,38 ja 53,45 sekundiga. Eesti rekord 52,92 pärineb aastast 2012 ning on ujutud Euroopa lühiraja meistrivõistlustel Chartresis. Mõlemad mehed lähevad vastamisi ka 200 m kompleksujumises ning seal on kõik trumbid Eesti rekordiomaniku Liivamäe käes, kirjutab Priit Aaviku ujumisblogi.

Neidudest tasub kindlasti jälgida Kertu Ly Alnekit ja Margaret Markvardti. Eelmisel nädalal Riias oli Alnek heas hoos, püstitades 50 m ja 100 m vabaltujumises uue Eesti hooaja tippmargi. Markvardt jäi 50 m liblikujumises vaid 9 sajandiku kaugusele kehtivast Eesti juunioride rekordist. Lisaks tasub Markvardtil silma peal hoida ka 100 m liblik- ja 200 m kompleksujumises, kus tema nimele kuuluvad juunioride rahvusrekordid.

Kõikidel seliliujumise distantsidel panevad ennast joonele õed Kätlin ja Sigrid Sepp. Vanem õde Kätlin osales eelmisel nädalal Riias toimunud sprindifestivalil ning ujus seal ka 200 m seliliujumises uue Eesti hooaja tippmargi 2.14.26. Noorem õde Sigrid on tänavu teinud vaid ühe võistluse ning seda Tallinna meistrivõistlustel, kus vormikõver ei olnud kõige teravam. Kindlasti üritab ta Kalev Openil saada hea tõuke, et lõpetada detsembris lühiraja hooaeg tugeval noodil.

Omaette küsimus saab olema see, kuidas ujub krooliäss Pjotr Degtjarjov. Eelmisel nädalavahetusel Itaalias Bolzanos võistelnud ujuja enda tulemustega rahule ei jäänud ning nüüd on võimalus vigade paranduseks. Kindlasti on tulemustele jälje jätnud tugev treeningperiood.

Võistlused algavad neljapäeval kell 16.00 ning reedel 10.00 ja 16.00. Sissepääs võistlustele on tasuta!