“Võistlustega jään rahule,” sõnas Alnek viimase osa järgselt, kui esikohale oli tema abiga tüüritud ka eesti 4x100 vabaltujumise teatenaiskond koosseisus Alnek, Margaret Markvardt, Kätlin Sepp ja Tess Grossmann. Alneki järgmine võistlus aga on maikuus toimuv EM. Millised eesmärgid on ta endale oma esimeseks täiskasvanute EM-iks seadnud? “Aja suhtes on ootus ujuda 100 vabalt kindlasti alla 57 sekundi ja sinna ma praegu pürgin,” sõnas Alnek, kelle nimele kuulub 100m juunioride rekord 57,14.

Eesti võib rõõmustada ka ühe uue rekordi üle, mille püstitas tütarlaste teatenelik koosseisus Kertu Kaare, Ilona Maide, Kaia Liis Tomak ja Melissa Priidel juunioride 4x100m vabaltujumises. Varasema 4.04,35 asemel seati uueks tippmargiks 4.02,53.

Õnnestujate hulka tuleb kahtlemata lugeda ka 16-aastane Margaret Markvardt, kes täitis eile 200m kompleksujumises ära Londoni EM-I B-normi ja asub seega peatselt starti oma elu esimesel täiskasvanute vanuseklassi tiitlivõistlusel. “Eilsega jäin väga rahule ja sain oma eesmärgid täidetud,” rääkis Markvardt viidates maikuus toimuva EM-I normi täitmisele. “Eesmärgiks on Londonis hästi esineda ja teha isiklikke rekordeid. Hooaja peamised võistlused minu jaoks on aga suvel toimuvad Juunioride Euroopa Meistrivõistlused,” lisas Markvardt, kes oma põhialadena määratleb 100 liblikat ja 200 kompleksi.

Täna 4x100m vabalt teateujumises oma meeskonna võitjana finišisse toonud ja maikuus EM-il võistleva Pjotr Degtjarjovi sõnul oli see võistlus raske. “Praegu on käsil ettevalmistusperiood EM-iks. Koormused on olnud suured ja selle pealt head tulemust ujuda on raske. Nüüd saabki suurem ettevalmistus läbi ja võtame koormused alla. Anname kehale puhkust enne EM-i ja loodetavasti olen seal oma tippvormis,” sõnas Degtjarjov.

Lisaks Markvardtile täitsid Baltimaade meistrivõistluste raames EM-i B-normi ära ka Andri Aedma ja Arkadi Kalinovski.