"Täna langetasin otsuse mitte startida individuaalaladel 50m ja 100m vabaltujumises. Pärast pühapäevast teateujumist läks enesetunne jälle veidi kehvemaks ja seetõttu otsustasin oma organismi enam mitte kiusata ning anda rahu. Arstide sõnul on mul hetkel vaja puhkust, et ravimid saaksid töödata organismi taastamisele. Pärast seda saan alustada suurtel koormustel treeninguga ning mingeid takistusi ei tohiks olla," ütles Degtjarjov.

Pjotri treener Peter Mankoc kommenteeris samuti olukorda: “Kahjuks on nii, et viimased kuu aega ei ole Pjotr saanud täies mahus treenida, mida piiras tema tervislik seisund. Minu soovitus oli, et sellises olukorras ei ole mõtet MMile sõita aga kuna Eesti üritas head teatemeeskonda välja panna siis otsustasime, et Pjotr tuleb MMile kaasa ja ujub kohe esimesel päeval teatemeeskonnas ja siis vaatame, kuidas tervis vastu peab.” Pjotri teateujumises välja ujutud aeg üllatas positiivselt treenerit aga sellegipoolest jääb tervisliku seisundi pärast ujuja potentsiaal realiseerimata. Koos ujuja ja peatreeneriga tehti otsus, et Pjotr loobub 50m ja 100m vabalt ujumises aga aitab Eesti meeskonda 4 x 100m kombineeritud teateujumises, mis toimub sel pühapäeval, mis on ka ujumise MMi viimane päev.

Ülejäänud ujujad on aga stardiks valmis. Homme teeb Sigrid Sepp oma esimese etteaste 50m selilujumises ja Tess Grossman teeb ülehomme oma esimese stardi 100m vabaltujumises ning samuti teeb oma esimese stardi ka Martin Allikvee, kes ujub 200m rinnuli.