Ujumiskoondise peatreeneri Riho Aljandi sõnul on Eesti 15-liikmeline koondis võistlusteks hästi valmis ja heas meeleolus. Ainus väike tagasilöök tabas vahetult enne EM-i Eesti esiujujat Martti Aljandit. "See on natuke halenaljakas lugu, ta venitas seljas lihast ja teda vaevab kerge valu," rääkis Riho Aljand.

Möödunud aastal Chartres'is peetud lühiraja EM-ilt hõbeda ja pronksi võitnud Martti Aljandilt oodatakse finaalipääsu ka tänavustel võistlustel. Lisaks loodab peatreener, et vähemalt poolfinaalikohtade eest on võimelised võitlema ka noored ujujad Ralf Tribuntsov ja Pjotr Degtjarjov.

Ujumise EM algab Herningis homme hommikul ja kestab pühapäeva õhtuni. Homme võistleb Martti Aljand meeste 100 m rinnuliujumises, edasipääsu korral toimub poolfinaal juba sama päeva õhtul, finaal aga reede õhtul.

Lisaks Aljandile võistlevad homme Ralf Tribuntsov, Pjotr Degtjarjov, Marko Tiidla ja Andri Aedma (50 m vabalt), Maria Harutjunjan ja Karleen Kersa (50 m rinnuli), Kätlin Sepp (100 m selili), Andres Olvik (200 m selili), Kristjan Jürisoo (100 m liblikat), Filipp Provorkov ja Martin Allikvee (100 m rinnuli), Maria Romanjuk (200 m kompleksi) ja Tess Grossmann (100 m vabalt).

Loe ujumiskoondise ootustest ja Martti Aljandi kummalisest seljavigastusest pikemalt homsest Eesti Päevalehest.