Hubbardi medalivõit tekitas toona palju furoori, kuna tegemist oli esimese suure võistlusega, kus ta osales naisena. Mehena sündinud Hubbard kandis varasemalt nime Gavin ja püstitas noorena Uus-Meremaa rekordeid noormeeste seas, kuid rahvusvahelisel areenil jäi tipp tema jaoks kaugele. 39-aastasena tegi ta debüüdi naiste konkurentsis ja kohe tuli ka MM-medal. Võistluse järel esitati toona mitmeid proteste, kuid autasu jäi Uus-Meremaa sportlasele alles.

Siiski valmistas Hubbardi võistlemine Rahvusvahelisele Tõsteliidule palju peavalu ja kardeti, et meediatorm ja konkurentide pahameel läheb 2020. aasta Tokyo olümpiamängude lähenedes aina suuremaks.

Tänavu oli Hubbard võistlustules Rahvatse Ühenduse mängudel, kus ta sai aga tõsise küünarnukivigastuse. Hubbard üritas rebida raskust 132 kg, kuid vigastas tõsiselt vasakut küünarnukki. Lõppenud MM-il näitasid naistest rebimises paremat tulemust ainult venelanna Tatjana Kaširina 145 kg ja hiinlanna Suping Meng 143 kg.

“Varasemalt võistles ta meeste konkurentsis. Tema toonane jõud ei ole kuhugi kadunud ja tema võistlemine on naistõstjate suhtes ebaaus,“ kritiseeris Samoa koondise treenerina tegutsenud Jerry Wallwork Rahvaste Ühenduse mängude ajal olukorda Austraalia meediale.

Rahvusvahelise Tõsteliidu elu on nüüdseks läinud aga veidike kergemaks, kuna Hubbardi sõnul ei jahi ta enam Tokyo olümpiamängude pääset. 40-aastase sportlase hinnangul on sellises vanuses nii raskest vigastusest keeruline välja tulla ja seetõttu otsustas ta tippsportlase karjäärile joone alla tõmmata.