Eelmise aasta lõpus Anaheimis toimunud tõstmise MM-il jäi dopinguga vahele Albaania tõstja Romela Begaj. Begaj saavutas kuni 69 kg kaaluvate naiste konkurentsis hõbemedali.

Stanozololiga põrunud Begaj jaoks oli see karjääri jooksul teiseks korraks dopinguga patustada. Positiivse proovi järel otsustas Albaania Tõsteliidu president Elex Gjoza koos kogu juhatusega tagasi astuda. Seega ei ole Albaanias enam kedagi, kes oleksid valmis EM-i korraldama, kirjutab Inside The Games.

“Avalikkuse poolt tuli juhtunule nii tugev reaktsioon, et kõik astusid tagasi,“ sõnas Euroopa Tõsteliidu asepresident Hasan Akkus. “Praeguse seisuga puudub Albaanial alaliit. Praegu ei ole kedagi, kes EM-i korraldaks.“

Tõstmise EM pidi senise kava kohaselt toimuma 26. märtsist kuni 1. aprillini. Nüüd on selge, et üliraskekaallane Mart Seim Albaanias oma teist Euroopa meistrivõistluste medalit jahtima ei hakka.

Praeguse seisuga on nii lühikese ette teatamise ajaga valmis EM-i korraldama ainult Rumeenia ja Gruusia.

“Loomulikult on olukord väga keeruline. Kui saame Euroopa tõstmist aga aidata, siis üritame seda teha,“ sõnas Rumeenia alaliidu peasekretär Alex Padure.

Gruusias lubati teisipäeval korraldada kiire koosolek, et anda teada otsus enda võimaluste kohta.