Didžbalis võitis Anaheimi MM-il kuni 94 kg kaaluvate meeste konkurentsis hõbemedali. Lisaks on ta võitnud pronksi 2014. aasta MM-il. Rio olümpiamängudel võitis leedulane samuti pronksmedali. 2015. aastal Thbilisis krooniti ta Euroopa emistriks.

Didžbalis jäi vahele keelatud aine SARM S-22 kasutamisega. Antud aine sodustab lihasmassi kasvu. Kui Didžbalist ähvardab nüüd eluaegne keeld, siis kindlasti saab ta positiivse proovi kinnitamise korral kaheksa aasta pikkuse keelu. Esimest korda jäi ta vahele 2012. aastal ja seetõttu jäi tal käimata ka Londoni olümpial.

Rahvusvaheline Tõsteliit (IWF) andis teada, et kokku anti Anaheimi MM-il neli positiivset dopinguproovi. “Need neli positiivset proovi on neli liiga palju,“ teatas IWF oma ametlikus avalduses.

Kokku osales Anaheimi MM-il 315 sportlast ning dopinguproovi andsid neist 67 protsenti. Tõstmine näeb praegu kõvasti vaeva, et jääda tulevikus olümpiamängude nimekirja, kuid viimased uudised neile positiivset valgust ei heida.

Leedulased ise seni end veel süüdi ei tunnista. “Meid teavitati juhtunust juba reedel, kuid see peab olema mingi arusaamatus. Me ei usu seda. Vereproov oli puhas, kuid uriiniproov ei olnud. Kuidas on see võimalik? Me ei saa sellest aru,“ rääkis Didžbalise treener Bronislovas Vyšniauskas leedukeelsele Delfile.

Lisaks jäid dopingukontrollis vahele mullu kuni 77 kg kaaluvate meeste seas Euroopa meistriks tulnud rumeenlane Dumitru Captari, 2014. aastal kuni 62 kg kaaluvate meeste seas Rahvaste Ühenduse mängud võitnud Küprose tõstja Dimitri Minasidis ning Albaania naistõstja Romela Begaj. Begaj võitis Anaheimis kuni 69 kg kaaluvate naiste seas hõbemedali.