Varem teiste spordialadega (ratsutamine, sõudmine, jõutõstmine) tegelenud 24-aastane Peterson on Seimi sõnul väga heade eeldustega sportlane. Klassikalist tõstmist on ta treeninud alles 17 nädalat, Seimi käe all kaks kuud.

Esimesel võistlusel rebis kaaluklassis 75+ kilo võistelnud Peterson 70 kilo ja tõukas 90, mis andis Mellistes toimunud kohalikul jõuproovil mõistagi esikoha. Võistlus kinnitas seda, mida võis ka varem arvata – Petersonil on väga palju jõudu, kuid tehnika on esialgu krobeline.

„Muidugi teeb esimene võistlus rõõmu!“ lausus Peterson, kes oli varem treeningul 70 kilo rebinud, kuid 90 kilo polnud üles tõuganud. „Rebimise algraskus 65 kiloga ebaõnnestus, kuna kang oli liiga kerge ja rebisin üle (kang liikus üle pea liiga kaugele ja Peterson ei suutnud seda fikseerida – M. R.). Kuna olen tõstmist veel nii vähe teinud, siis oli ka veidi keeruline lülituda ühe tõstmisviisi rütmist teise. Eks see tuleb ajaga.“

Said siit kinnitust, et tõstmine on ala, millega tahad edasi tegeleda? „Absoluutselt! Olen ise elevil, tahaks juba minna trenni tehnikat lihvima. Tean, et mu võimed lubavad palju enamat,“ sõnas Peterson, kes teenib leiba toidulisandeid müüva Fitstopi juhatajana.

Alar Seimi sõnul on eesmärk esialgu võistelda võimalikult sageli, et kinnistada liigutusi ja saada kogemusi. Ideaalis võiks Peterson kevadeks jõuda sellele tasemele, et võiks EM-ile osalema minna.

Pent tegi isikliku rekordi

Täna võistles Mellistes ka saavutussporti naasnud Leho Pent. Rebimises ebaõnnestus esimene katse raskusega 154 kilo. Ent seejärel sai Pent puhtalt üles 156 kilo ning palus kangile 161 ehk kilo rohkem kui senine rekord, mis pärines 2012. aastast. Ka see raskus kerkis üles! Tõukamises sai Pent kirja 190 kilo. Kolmandal katsel proovis ta ka 195 kilo, mis andnuks kogusummaks rekordilised 356, kuid tõstja ei suutnud kangi rinnalt üles lükata. Seega kogusummaks 351 kilo. Tõsi, praegu kaalub Pent ka 3-4 kilo rohkem - 98 kilo. Ta võistluskaal on 94, kuid enne kevadist EM-i ei hakka ta kaalu langetama ja sai Mellistes esikoha kuni 105kiloste meeste hulgas.

Mart Seim on samuti kohal, kuid tema ergutab treeningkaaslasi, ise ta lavale ei tule.

Jaga
Kommentaarid