Seega peab üliraskekaalus tegusid tegev Mart Seim järgmise 1,5 aasta jooksul osalema kuuel võistlusel ja tegema neli korralikku etteastet, et väljavalitute sekka pääseda.

Igas kaalukategoorias pääseb olümpiale maailma edetabeli kaheksa esimest. Seejärel jagatakse viis kontinentaalset kohta paremuselt järgmistele ning lõpetuseks läheb loosi veel üks IWF-i eripääse.

Lõplike nimekirjade koostamise puhul tuleb arvestada ka erinevate piirangutega. Kui nii meestele kui ka naistele on Tokyos seitse võistlusklassi, siis iga riik saab kõikide kaalukategooriate peale maksimaalselt võistlustulle saata neli meest ja neli naist. Ehk tugevamad riigid peavad hakkama tegema valikuid.

Seejärel tulevad mängu eelnevad dopingupatud. Nii saab mõni riik maksimaalselt võistlema saata ainult ühe mehe ja ühe naise. Üheks selliseks riigiks on näiteks Armeenia. Kui meeste üliraskekaalus oleks Rio olümpiahõbe Gor Minasjan medalipretendendiks ka Tokyos, siis Jaapanis ta kahe aasta pärast tõenäoliselt ei võistle, kuna astme võrra kergemate meeste seas on armeenlane Simon Martirosjan tõeline valitseja.

Võimas armeenlane

21-aastane Martirosjan võitis Rio olümpial veel hõbemedali, kuid nüüd on ta kuni 109 kg kaaluvate meeste seas suveräänne valitseja. Ashgabatis rebis mees 195 kg ning tõukas 240 kg. Kogusummaks oli 435 kg. Eelmisel MM-il oleks see summa andnud ka üliraskekaallaste seas koguni seitsmenda koha. Ashgabatis oli Martirosjani ülekaal nii võimas, et tõukamise viimasest katsest ta üldse loobus. Hõbemedali võitis 419 kg hiinlane Yang Zhe ja pronksi 403 kg poolakas Arkadiusz Michalski.

Kuna Armeenia saab Tokyos välja panna ainult ühe sportlase, siis on selge, et kindlat kullasoosikut Martirosjani eelistatakse Minasjanile.

Lisaks tohib iga riik ühes kaalukategoorias välja panna ainult ühe sportlase. Nii on selge, et Tokyo olümpiat peab kõrvalt vaatama ka Rio pronksimees Irakli Turmanidze. Turmanidze ei läbi valiksõela, kuna üliraskekaalu valitsejaks on tema meeskonnakaaslane Lasha Talakhadze. Kindlasti läheb Talakhadze Tokyosse enda Rio kulda kaitsma ja nii jääbki Turmanidze koju.

Ühe koondise piiratud arvu kohtade ja dopingupattude tõttu on tõenäoline, et Tokyo olümpial ei pane üliraskekaalus meest välja ka Venemaa, kelle selle kaalukategooria suurim täht Ruslan Albegov ei ole kindel medalisoosik. Venelastel on kergemates kaaludes suuremaid edulootusi.

Kolm perioodi

Kui lõpliku nimekirja koostamiseni on veel aega, siis Ashgabati MM-iga läks esimene valiktsükkel lahti. Kokku on kvalifitseerumine jagatud kolme perioodi (1. november 2018 – 30. aprill 2019; 1. mai 2019 – 31. oktoober 2019, 1. november 2019 – 30. aprill 2020).

Iga sportlane peab ühe perioodi jooksul võistlema vähemalt korra. Kokku on vaja võistelda kuus korda. Lõpuks läheb kirja iga perioodi parim resultaat ja lisaks kõikide perioodide peale paremuselt järgmine.

Igal võistlusel on seejuures veel oma koefitsient, millega tulemus hiljem läbi korrutatakse. MM-il ja EM-il on koefitsient on 1,1. IWF- korraldatavate jõuproovide koefitsient on 1,05 ning kodumaistel võistlustel 1,0. Seega on tiitlivõistluste tulemused lõpuks otsustava tähtsusega.