Läbi aasta seganud seljavalu andis tunda ka MM-il. Valu käis läbi juba 120 kg soojenduskatset tehes. “Minul tekkis kohe küsimus, kas ta saab võistlust jätkata,“ rääkis Alar Seim Delfile.

Rebimine läks kokkuvõttes aga hästi ja tulemusena läks kirja isiklik ja Eesti rekord 192 kg.

Rebimises tegi Seim soojenduskatsena 215 kg ja edasi läks juba võistluseks. 235 kg tuli esimese korraga üles. Järgnevalt keris Seim ette numbrid 251 kg. See oleks sel võistlushetkel tähendanud maailmarekordit. Kaks katset aga ebaõnnestusid.

“Üldarvestuses ei olnud vahet, kas kuues või neljas koht. Peibutas tõukamise väike medal ning ka maailmarekord,“ tunnistas Alar Seim. “Sellises seisus ei olnud kokkuvõttes halb võistlus. Rebimise tehnika on kindlasti paranenud. 195 kg oleks ta täna jõukohane olnud, kuid selg ei lubanud maksimaalset sooritust teha. Samamoodi jäi ka tõukamise tulemus vigastuse taha.“

Järjekordse kuldmedali võitis Ashgabatis aga grusiin Lasha Talakhadze, kes sai kogusummana kokku 474 kg. Rebimise tulemuseks oli tal 217 kg ja tõukamises 257 kg. Kõik nimetatud resultaadid on nüüdsest ka maailmarekordid.

Hõbemedali võitis 450 kg armeenlane Gor Minasjan ja pronksi 447 kg usbekk Rustam Djangabajev.

Seimi isiklikuks rekordiks kogusummas on eelmise aasta Anaheimi MM-il saavutatud 444 kg. Toona rebis ta 191 kg ja tõukas 253 kg. Seekord oli rebimise tulemus 192 kg ja tõukamises 235 kg.