Enne võistlust oli selge, et seljavigastus ei luba tõukamist täie jõuga teha, kuid Seim läks tõukamises riskile ja proovis teisel katsel 251 kg. Ebaõnnestumise järel proovis ta korra veel, kuid päris sirgetele kätele kolmandal katsel kang siiski ei tulnud. Kuna üliraskekaal on nüüdsest +109 kg, siis on mõlemad Seimi tulemused ka Eesti rekordid.

Kui suurvõsitlustel on Seim saanud tõukamises ikka väikese medali, siis seekord oli ta tõukamises kuues. 251 kg oleks andnud aga tõukamises hõbemedali.

Kuldmedali võitis 474 kg grusiin Lasha Talakhadze, kelle jaoks see oli kolmas MM-tiitel järjest. Lisaks on ta kolmekordne Euroopa meister ja Rio olümpiavõitja. Rebimises sai Talakhadze kirja 217 kg ja tõukamises 257 kg. Kõik kolm tulemust on nüüdsest ka maailmarekordid.

Hõbemedali võitis 450 kg armeenlane Gor Minasjan ja pronksi Rustam Djangabajev 447 kg.

Lõppseis:

1. Lasha Talakhadze 474 kg (217+257)

2. Gor Minasjan 450 kg (205+245)

3. Rustam Djangabajev 447 kg (202+245)

4. Fernando Saraiva Reis 436 kg (201+235)

5. Ruslan Albegov 432 kg (197+235)

6. Mart Seim 427 kg (192+235)

Enne võistlust:

Seim tegi Ashgabatis reedel veel korraliku võimlemistrenni, kus käes oli reeglina ikka tavainimese jaoks vägagi raske kang. Harjutuskorra järel mudis füsioterapeut Artjom Timtšuk veel Seimi lihased üle.

Kui Seim on kahe tõsteviisi kogusummas seadnud algraskuseks 440 kg, siis suurema numbri on enda nime taha kirjutanud neli meest.

Suursoosikuks on loomulikult kolmekordne Euroopa meister, kahekordne maailmameister ning Rio olümpiavõitja Lasha Talakhadze. Maailmarekordilisi raskusi nihutav 25-aastane grusiin on selle MM-i eel veelgi võimsamas hoos. Vähemalt füüsiliste parameetrite järgi on võrreldes varasemaga veelgi juurde pandud. Arvestades, et tänavuseks MM-iks kehtestati uued võistluskaalud, siis on nüüdseks nähtud ka suurel hulgal maailmarekordeid. Tippmarke oodatakse ka üliraskekaalus ja neid just Talakhadze esituses. Maailmarekordi kirja saamiseks on vaja rebida üle 210 kg, tõugata üle 250 kg ja kogusummas kokku saada üle 453 kg. Kõik numbrid on Talakhadze jaoks ületatavad. Varasemaid kogemusi arvesse võttes on need numbrid tema jaoks isegi lihtsalt ületatavad.

Talakhadze suurimaks konkurendiks on kerkimas tema eakaaslane Rustam Djangabajev. Laiema avalikkuse jaoks Rio olümpial end esmakordselt tipptasemel näidanud usbekk on kodumaal harjutades teinud pidevalt meeletuid arenguhüppeid. Kolme aastaga on mehe rekord paranenud koguni 66 kg võrra.

Järgnevatest medalisoosikutest rääkides on nimekirjas Rio olümpiahõbe Gor Minasjan, kelle algraskus on Djangabajevi omast isegi viis kg suurem. Eelmise aasta MM-i pidi Minasjan vahele jätma, kuna Armeenia koondis kandis toona kollektiivset võistluskeeldu dopingupattude eest.

Talakhadze, Minasjani ja Djangabajevi järel on algraskuse poolest neljas mees Türkmenistani suurim lootus Hojamuhammet Toitšijev. Varasemaid tulemusi arvestades (parimal juhul on ta olnud MM-il kahel korral üheksas) ei tohiks ta medaliheitlusesse sekkuda, kuid kodupubliku ees on ennegi imet tehtud.

Edasi tulevadki mehed, kes üritavad hea õnne korral jõuda medalile, kuid ka koht esikuuikus oleks rahuldav. Lisaks Seimile on selles seltskonnas veel venelane Ruslan Albegov, brasiillane Fernando Saraiva Reis ning grusiin Irakli Turmanidze. Neist kaks viimast on nii mõnelgi tiitlivõistlusel alt läinud, kuid Turmanidze on teinekord leidnud täiesti tühjast kohast imelise tõstevormi. Ka Ashgabadis käib ta ringi päris võimsalt ja liha on luudel tavapärasest rohkem.

Meeste üliraskekaalu A-grupi võistlus algab Eesti aja järgi kell 14.25. Delfi Sport hoiab lugejaid sündmuste käiguga kursis otseblogi vahendusel.

Algraskused kahe tõsteviisi kogusummas (A-grupp):

1. Lasha Talakhadze (Gruusia) 460 kg
2. Gor Minasjan (Armeenia) 450 kg
3. Rustam Djangabajev (Usbekistan) 445 kg
4. Hojamuhammet Toitšijev (Türkmenistan) 441 kg
5. Ruslan Albegov (Venemaa) 440 kg
6. Fernando Saraiva Reis (Brasiilia) 440 kg
7. Mart Seim 440 kg
8. Irakli Turmanidze (Gruusia) 440 kg
9. Ali Davoudi (Iraan) 432 kg
10. Eduard Ziaziulin (Valgevene) 431 kg
11. Walid Bidani (Alžeeria) 430 kg

Antud algraskusi võib võistluseks muuta 20 kg võrra.