Poliitiliselt täiesti lubamatu, võib ridade vahelt välja lugeda Paeti sissekandest, mida siinkohal tsiteerime: "Loen ega usu oma silmi. Mis mängudel Eesti koondis osaleb? Kellega võistleb? Mis aasta on?"

Täpsustavalt lisab Paet, et küsimus on siiski laiem, kui pelgalt mängimine Põhja-Koreaga. "Pigem on arusaamatu Eesti riigi koondise osalemine turniiril, kus vastasteks on Siberi piirkond, Krasnodari piirkond ja eelpool mainitud Põhja-Korea."

EJL-i kommentaar Paeti reageeringule läbi infojuhi Mihkel Uibolehe:

Nõukogude Liidu päevil oli sport ja kogu kultuur politiseeritud, aga täna käime sama jalga demokraatlike riikidega, kes ei sega omavahel kultuuri, sealhulgas ka sport, ja poliitikat – see on oluline põhimõte.

Konkreetsest turniirist. Tegemist on Kuban Spring nime kandva võistlusega, kus Eesti on osalenud alates aastast 2011. Selle perioodi jooksul on turniiril osalenud ja omavahel kohtunud näiteks Eesti, USA, Venemaa, Põhja-Korea, Slovakkia, Türgi, Ukraina, Valgevene, Rumeenia, Bulgaaria, Iraan ja mitmed teised koondised. Teisisõnu on Eesti samas reas näiteks USA-ga, sest ka USA neiud on samal turniiril kohtunud Põhja-Koreaga.

Jalgpallis istuvad ühe laua taga ja suruvad kätt Iisrael ja Palestiina, eraldi saavutuseks oli ka Türgi ja Armeenia vahelise jalgpallikohtumise pidamine, Küprose saare jalgpalliline ühendamine, samuti mängis jalgpall rolli Bosnia ja Hertsegoviina siseprobleemide lahendamisel.

Konkreetselt Põhja-Korea kohta mõned näited veel: 9. augustil 2015 kohtusid omavahel sõprusmängus Lõuna- ja Põhja-Korea meeste koondised, 2. augustil 2015 mängisid jalgpalli Jaapani ja Põhja-Korea meeste koondisel ja 5. detsembril 2012 Austraalia ja Põhja-Korea, 2010. aastal MM-finaalturniiril kohtus Põhja-Korea Brasiilia, Portugali ja Elevandiluurannikuga ning enne finaalturniiri sõprusmängudes Mehhiko, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Kreekaga.

Põhja-Korea naiste koondis kohtus 2016. aastal Austraalia, Jaapani ja Lõuna-Koreaga, 2014. aastal Uus-Meremaa, Mehhiko, Austria, Portugali, USA, Lõuna-Korea ja Jaapaniga jne.

Et mitte jääda jalgpallikeskseks - Põhja-Korea osaleb regulaarselt olümpiamängudel ja näiteks Londonist aastal 2012 teenisid nad 6 medalit, seejuures üks neist judos, kus Põhja-Korea sportlane võistles teel medalini Suurbritannia, Jaapani, Prantsusmaa ja Itaalia esindajatega.