"Ma ei ründa Tõnistet, vaid vohavat mentaliteeti, mis on Eesti spordi viinud sinna, et peateema on tont teab kuhu kaduv raha! Ma ei soovi Eesti kodanikuna, et sellised mehed oleks EOK presidendid," kirjutas Võrno Facebookis, lisades: "Sissejuhatuseks tasuta rendileping Kalevi Jahtklubiga ning kaks aastat hiljem selle kantimine neljatoalise korteri hinnaga, olles ise nii müüja (raskustes Eesti Spordiselts Kalev) kui ostja (Kalevi Jahtklubi)."

Seejärel võttis Tõniste kaitseks avalikult sõna Aleksander Tammert, kes teatas Kalevi esindajana meediale saadetud avalduses: "Selguse huvides ja tasakaalustatud diskussiooni tagamiseks peab Eesti Spordiseltsil Kalev vajalikuks omalt poolt selgitada H. Võrno FB postitusega seonduvat.

Ei ole saladus, et Eesti Spordiseltsil Kalev olid majanduslikult rasked ajad, kuna toonane tegevusmudel polnud majanduslikult jätkusuutlik ning pankrot oli 2010. aasta sügiseks reaalsus. Spordibaaside säilitamiseks ja nendes sporditegevuse sihtsuunitlusega jätkumiseks müüdi need ESS Kalev liikmesklubidele ja kohalikele omavalitsustele, kes neid kasutasid ning haldasid. Müügilepinguga kehtestati ESS Kalev poolt kindlad kohustused nagu sporditegevuse jätkamine, ESS Kalevi nime ja logo kasutamine, edasimüümise piirang, tagasiostu eelisõigus ja investeeringute tegemine.

Tõnu Tõniste oli toona Eesti Spordiseltsi Kalev üks kolmeteistkümnest (13) juhatuse liikmest ja kõik otsused olid kollegiaalsed. ESS Kalev vara võõrandamine on põhikirja järgselt ESS Kalevi üldkogu (44 mandaati) otsustuspädevuses.

Tõnu Tõniste on kalevlane, väljapaistev spordimees ja väärikas kandidaat Eesti Olümpiakomitee presidendiks."