Kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene sõnul rääkisid Tarvi Pürni kasuks tema visioon ja pikaajaline töökogemus spordivaldkonnas. „Pürni töö Eesti võrkpalliliidu peasekretärina ning rahvusvaheline kogemus Euroopa võrkpalliliidus tulevad spordi asekantsleri ametikohal kindlasti kasuks. Tal on spordivaldkonnast hea ülevaade selle arendamiseks nii Eesti kui ka rahvuselisel tasandil,“ rääkis Nõgene.

Tarvi Pürn on viimased 12 aastat töötanud võrkpalliliidus ning olnud üle kuue aasta liidu tegevjuht. Lisaks on ta viimased 8 aastat olnud Euroopa võrkpalliliidu (Confédération Européenne de Volleyball) tehniline delegaat ja alates 2015. aastast spordi organiseerimise komisjoni liige.

Pürn on omandanud Tallinna Ülikoolis kõrghariduse kehakultuuri erialal. Ta jätkab magistrantuuris Tartu Ülikooli Pärnu Kolledžis teenuste juhtimises ja disainis spordijuhtimise suunal.

Tarvi Pürn ütles, et spordirahva ühistööna koostatud arengustrateegia "Eesti sport 2030” annab selged pidepunktid, mille poole liikuda ning spordiüldsuse ootust positiivseteks muutusteks on selgelt tunda. „Olen veendunud, et edu tagab katusorganisatsioonide hea koostöö ning leidlikud lahendused valdkondade koostöös. Viimane on eriti oluline liikumisharrastuse edendamisel. Tippspordi suunal on oluline leida süsteemsed rahastamismudelid projektipõhiste lahenduste asemel,” sõnas Pürn.

Spordi asekantsleri peamised tööülesanded on spordi valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu sporditöö koordineerimine. Samuti peab asekantsler korraldama ministeeriumi kaudu rahastatavate riiklike programmide rakendamist, arvukate tegevuste elluviimist saavutusspordi, noortespordi, harrastusspordi, maakondliku spordi ja spordi tugistruktuuride tasandil ning valdkonnaga seotud strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamist.