Seega uurisimegi Kultuuriministeeriumilt, kas noorele eestlannale on märkimisväärse saavutuse eest ka riigipoolne preemia planeeritud?

"Kõigepealt, mis puudutab protseduurilist aspekti: sportlaste tippsaavutusi premeerib Eesti Olümpiakomitee (EOK), sest see funktsioon on delegeeritud paari aasta eest EOKle. EOK on sportlaste ja nende treenerite premeerimiseks välja töötanud ja kinnitanud konkreetsed põhimõtted. Kultuuriministeerium eraldab EOKle sportlaste ja nende treenerite premeerimiseks raha EOK poolt esitatud taotluse alusel. Seega, mis puudutab vigursuusataja Kelly Sildaru premeerimist X-mängude naiste vigursuusatamise pargisõidu kuldmedali võidu puhul, siis nendes küsimustes tuleb pöörduda otse Eesti Olümpiakomitee poole (EOK)," seisis Kultuuriministeeriumi vastuses.

Varasema praktika põhjal toetust loota pole

Nende poolt lisati veel: "Kultuuriministeerium hindab vigursuusataja Kelly Sildaru X-mängude kuldmedalivõitu sama kõrgelt nagu ülejäänud Eesti avalikkus ning tunneb tema saavutuse üle siirast rõõmu ja uhkust. Kultuuriminister Indrek Saarel on planeeritud Kelly Sildaru ja tema perekonnaga vestlus täna. Sportlase tihedast graafikust püütakse ühtlasi leida kummalegi osapoolele sobiv aeg silmast silma kohtumiseks."

Kuna Kultuuriministeerium palus Delfil pöörduda Eesti Olümpiakomitee poole, uurisimegi Sildaru võimaliku premeerimise kohta EOK kommunikatsioonijuhilt Aivo Normakult. Normaku vastusest kumas läbi, et kuigi ametlikku otsust antud küsimuses veel tehtud pole, siis varasemalt sarnaste juhtumite korral medalipreemiaid makstud pole.

"Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiaid on määranud EOK täitevkomitee. Senise praktika kohaselt kommerts- ja auhinnavõistluste ning ka maailmakarikavõistluste etapivõitude eest (nt MK etapid vehklemises, murdmaasuusatamises, autorallis, maadluses, judos, suurturniirid tennises, kergejõustiku teemantliiga etapid jpt) ei ole Eesti sportlastele medalipreemiaid makstud," seisis Normaku vastuses.