"Mind toetas üks alaliit (mitte olümpiaala), kolm maakondlikku spordiliitu ja Olümpiaakadeemia. Seega kokku viis häält. Paljud minu selja taga olnud alaliitudest ja EOK liikmetest otsustasid viimasel hetkel oma hääle anda "võitjatele", kuna meedias ennustati Noole ja Tamme väljalangemist. Lasin neil mina oma teed, lootes, et salajastel valimistel suudavad nad teha õige otsuse. Kes jäid, neile aga eriline austus ja tänu! 15 toetusallkirja kogumine poleks olnud keeruline juhul, kui mõni mees ja tema seljatagused poleks otsustanud kaevu tühjaks pumbata," ütles endine vasaraheite maailmarekordimees Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kas sellised tulemused - Jüri Ratas 50, Urmas Sõõrumaa 28, Tõnu Tõniste 19 - olid teie jaoks üllatavad?

Miks peaksid need numbrid üllatama? Kolm kandidaati on igati kena number. See oligi ju eesmärgiks, mitte see, kes rohkem kogub. Sageli ei näita spordis eelringide tulemused mitte tugevust, vaid taktikalist nõrkust. Mind üllatas hoopis see, et mitte ükski alaliitu juhtiv minister, Riigikogu liige või linnapea ei kõlvanud EOK asepresidendi kandidaadiks esitamiseks. Kas see tähendab, et tulevikus on EOK täitevkomiteel olulisem roll? Kui nii, siis on see igati positiivne nähtus. Elame-näeme.

Milliseks ennustate lõppseisu apriilikuistel valimistel? Milliseid taktikamänge me lähinädalatel veel näeme?

Zeus, Hades ja Poseidon heitsid muistsel ajal liisku, milline osa universumist kellelegi kuulub. Zeusist sai ülemvalitseja, Poseidonist sai mere- ning Hadesest allilmavalitseja. Zeus oli võimsam kui teised jumalad kokku. Tema palee asus Olümpose mäel. Tänaste kandidaatide ja valijate tausta teades võin kinnitada, et 2016. aastal võidab EOK presidendi valimised mitte võimsam, vaid parim.