Kultuuriminister Indrek Saar selgitas, et kontseptsiooni väljatöötamisel lähtuti põhimõttest, et iga laps peab saama osaleda kvaliteetses juhendatud regulaarses huvitegevuses. „Võimalused huvitegevuses osalemiseks on üle Eesti ebaühtlased, olgu põhjuseks elukoht või vanemate rahakoti suurus. Riik peab abikäe ulatama seal, kus seda tegelikult kõige rohkem vajatakse,“ ütles Saar.

Huvitegevuse toetusskeemi väärtus on 15 miljonit eurot aastas ja see rakendub 1. septembril 2017.

Toetus peab parandama eelkõige teenuse kättesaadavust ja kvaliteeti ning tagama mitmekesise valiku. „Meie eesmärk on tagada igale noorele valikuvõimalus kolmes huvitegevuse valdkonnas, milleks on sport, kaunid kunstid ning loodus-täppisteadused ja tehnoloogia,“ lisas minister.

Noorte huvitegevuse toetussüsteemi kontseptsiooni väljatöötamisse olid kaasatud Haridus-ja Teadusministeerium, Rahandusministeerium, valdkondlikud katusorganisatsioonid ning omavalitsuste liidud. Kontseptsiooni ettevalmistuse eest vastutas Kultuuriministeerium, rakendajaks jääb Haridus- ja Teadusministeerium.

Huvitegevuse toetussüsteemi kontseptsiooni loomine tuleneb kehtivast koalitsioonileppest, mille oluline eesmärk on laste vaesuse kaotamine ning võrdsete võimaluste loomine huvitegevuses osalemiseks. Selle kohta saab lähemalt lugeda Kultuuriministeeriumi kodulehel.