Paljud ei võta siiani meelelahutusvallas tegutsenud ja telenäona tuntuks saanud Hannes Võrnot EOK presidendikandidaadina tõsiselt, kuna ei saada aru, kuidas ja miks ta järsku areenile ilmus. Valimiste telgitagustega kursis olevate inimeste sõnul ei tekkinud mehe ootamatu huvi ametiposti vastu aga päris niisama ja iseseisvalt, väidetavalt pani selle mõtte ta pähe idanema praegune president Neinar Seli, kellega Võrno hästi läbi saab. Riigikohtus korruptsioonivastase seaduse rikkumises süüdi jäänud Seli on sunnitud aujärjelt taanduma, kuid see ei tähenda, et tal on ükskõik, kes järglaseks saab.
Nõnda olevat Võrno seljataga seltskond mõjukaid ärimehi, kes teevad ta toetuseks tugevat tööd. See aitaks paremini mõista ka Võrno lauset, et on valmis presidendiametis seitse päeva nädalas palgata töötama ja tema enda mure on, kust leiva lauale saab. Või seda, kuidas tal on vastaskandidaatide ründamiseks nii palju taustainfot.

Võrno jäi suhetest Seliga kõneldes napisõnaliseks. „Mind toetavad veel muudki inimesed. No kurat, ma tunnen Eestis palju inimesi! Ma tunnen ka Erki Noolt. Jah, Neinar on minu toetaja, aga kas ta mulle ka hääle annab, ma ei tea. Seda tuleb temalt endalt küsida,“ rääkis Võrno Eesti Päevalehele.
Kas kandideerimiseks vajalikud 15 toetushäält on koos? „Vastan sellele küsimusele siis, kui ka teised kandidaadid on vastanud,“ kostis Võrno. Kandidaatidel on aega hääli püüda 18. märtsini.

Selil on vähemalt kaks häält

Selilt millegi küsimine on ajakirjanikele viimastel kuudel olnud paraku võimatu, sest ta ei ole olnud meediale kättesaadav alates jaanuari keskel toimunud EOK täitevkomitee koosolekust, kus otsustati, et Seli jätkab presidendina 15. aprillini.

Seli oleks toetajaleeris igatahes tõesti korralik trumpkaart. Nimelt valiti Seli tema valitsusajal eriliste teenete eest Eesti spordile EOK füüsiliseks liikmeks ehk tal on isiklik hääl. Ta peab juba aastaid ka EOK liikmete perre kuuluva Eesti Olümpiaakadeemia presidendi ametit. Kuuldavasti aga ei piirdu Seli poolt täielikult või osaliselt kontrollitavate häälte hulk kahega, neid on ühe Eesti tippatleedi väitel vähemalt viis.