Mõni aeg tagasi loobus Võrno Eesti Päevalehega kokku lepitud intervjuust, tuues põhjuseks lehes ilmunud Jaan Martinsoni analüüsi „Kui EOK president valitaks täna, poleks Võrnol lootust ja Sõõrumaa võidaks“. Nüüd on Võrno tagasi lükanud ka ETV sporditoimetuse analoogse palve.

„ETV sporditoimetus tegi mulle ettepaneku öelda kaamera ees oma sõnadega ja konkreetselt, miks ma kandideerin EOK presidendiks. Ma olen seda juba teinud! Väga konkreetselt, ausalt ja oma sõnadega – nii raadios (KUKU, Vikerraadio) kui televisioonis (TV3, ETV),“ kirjutas Võrno oma Facebooki lehel. „Olen avaldanud alaliitudele, EOK liikmetele ja spordiorganisatsioonidele saadetud kaks pöördumist – ennast ning oma tegevuskava tutvustavad. Samuti olen öelnud, et olen nüüd valmis mistahes kanalis osalema kõigi teiste kandidaatidega ühises vestlusringis või debatis. Solvuda ning nähvata, eks te ise teate ja helistage, kui ümber mõtlete, jätab uue aja (spordi)ajakirjanike lastetoast ning erialakvalifikatsioonist nukra mulje. Mul on ometi õigus loobuda kutsest üksildasele kohtumisele tundmatuga, et öelda juba öeldut. Ma soovin vastas(t)ega kohtuda silmast silma. Annan meelsasti sõna meestele, kel on jätkuvalt „vara öelda“, kas kandideerib EOK presidendiks või ei kandideeri.“

Kahjuks on presidendi valimised siiani toonud kaasa rohkem müra kui asjalikku mõttevahetust. Mingist debatist vähemalt esialgu asja ei saa, sest Urmas Sõõrumaa on jätkuvalt välismaal (kuuldavasti Tais), Erki Nool tahab enne enda kandidatuuri ülesseadmist selgust kergejõustikuliidu eelistustes – kas ta on oma lemmikala ametlik kandidaat või mitte – ja Jüri Ratas teeb esialgu alles tööd eri alaliitudes, et olla enne väljatulemist tugeval positsioonil.

Kandideerimise avaldusega on juba välja tulnud vähetuntud fotograaf Reio Laurits, kuid tartlane luiskas oma toetajaks Jaak Uudmäe ja tõmbas sellega enda tõsiseltvõetavusele rasvase kriipsu peale. Seega tema nime võib ära unustada. Lisaks on laual ka vastuolulise koolijuhi ja poliitiku Märt Sultsi nimi. Ja kuigi kuluaarides sosistatakse, et EOK senine asepresident Toomas Tõnise on muutnud meelt ja tuleb musta hobusena siiski konkursile, siis reaalsuses lükkas Tõnise selle info täna kategooriliselt ümber: tema ei kandideeri.

Hetkeseisuga saaks teha debati vaid Võrno ja Sultsi vahel, vaevalt et ühelgi meediakanalil oleks huvi seda teostada. Tegelikult oleks Võrnol, kelle seljataga on kuuldavasti ringkond tõsiseltvõetavaid ärimehi, praegu suurepärane "vaba lava" tegemaks tugevat vahespurti. Ta ongi siiani kõige rohkem meediaga suhelnud, kuid millegi pärast ei tihka ta spordiajakirjanike küsimustele vastata.

Seega EOK presidendi valimiste vaheseis on praegu järgmine: Ratas töötab kuluaarides kui orav rattas; Noole avapaugu rikkus kergejõustikuliidu koosolek, mille järel tekkis mehine kommunikatsioonihäire; Urmas Paet on pildilt taandunud ning väheusutav, et ta üldse enam välja tuleb; Toomas Tõnise raiub kui rauda, et ta ei ihkagi presidenditooli; Urmas Sõõrumaa on Tais; Hannes Võrno on Facebookis (aga mitte ainult); Reio Laurits osutus kuulsusekütiks; Märt Sults on… Märt Sults. Ja istuv EOK president Neinar Seli, kes astub aprillis süüdimõistva kohtuotsuse tõttu ametist tagasi, on juba nädalaid levist väljas.