Esmalt, et üldse kandideerida, on kandidaadil vaja vähemalt 15 liikme toetushäält. Üks neist on taekwondo föderatsiooni oma. Sults väidab, et põhimõttelised kokkulepped on olemas ka ülejäänud 14 liikmega, kuid neid valimistralli ajal välja öelda oleks rumalus, sest aktiivset lobitööd teevad ka teised kandidaadid. Lisaks Sultsile on oma kandideerimisest avalikult teatanud Urmas Sõõrumaa ja Hannes Võrno, kuid eeldatavasti löövad avalduse lauale ka Urmas Paet, Jüri Ratas ja Erki Nool.

Miks peaks EOK liikmed Sultsi valima? "Kui ma ütlen, mida ma kavatsen teha ja näitan, mida ma olen teindu, siis neil ei ole eriti raske valida. Mul on keemiku ja psühholoogi kõrgharidus, mul on väravpalluri taust - mängisin kuni 21. eluaastani käsipallis joonemängijana -, ma tean väga hästi spordi ja hariduse struktuuri, ma olen 20 aasta jooksul nullist üles ehitanud kooli ning minu sünonüümid on tahtejõud ja sihikindlus," ütleb Sults Delfi videointervjuus.

Eesti spordi kolm põletavamat teemat on Sultsi sõnul motivatsioon, koolisport ja profisport. "Kui professionaalne sportlane väsib pärast 40-minutilist jooksmist ära, siis tuleb ta töölt lahti lasta. Metoodikad tuleb ümber teha ja natuke teistmoodi asjale läheneda. Inimene ei koosne ainult lihast ja luust, vaid ka vaimust ja hingest ning kui see vaimupool paika panna, siis on kõik väga okei," räägib ta.

Aga rahaprobleemid? "See on kõige lollim väide, et Eesti spordil pole raha. Järelikult pole sa tippsportlane, kui keegi ei taha sulle sponsoriks tulla. Sponsorid kaovad ära siis, kui tulemust ja tahtejõudu ei ole. Vaim kaob seest ära, jääb rutiin, treeningprotsess muutub rutiiniks, eesmärk kaob. Neid probleeme on profisportlasel väga lihtne kõrvaldada. Kuna ma olen väga pikalt koolis töötanud, sii ma suudan neid asju teha."

Vaata pikemat intervjuud videost!