Kuulajaid ja küsijaid jagus. Debatil lahati Eesti spordi juhtimist, rahastamist, spordi kandepinna ja järelkasvu probleeme ning mitmeid teisi olulisi teemasid.

Üks aktiivsemaid sekkujaid tribüünil oli endine vehklemisliidu president, praegune Eesti Akadeemilise spordiliidu juht Ants Veetõusme. Tema hinnangul oli debatt asjalik ja sisutihe, ehkki ajalisel survel kõikides küsimustes süvitsi minna ei saanud. "Näiteks Eesti spordi strateegiast aastani 2030 libiseti kiirelt üle. Sellega tuleks hakata reaalselt tegelema, sest viimasest spordikongressist on üle aasta möödas ja asjad pole kuhugi poole liikunud," sõnas Veetõusme. Kauaaegse spordijuhi arvates on 15. aprillil ametisse valitava EOK presidendi kõige põletavamad teemad:

* Spordi maine tõstmine ja seda kõikidel tasanditel ;

* Saavutusspordi rahastamine ja vajaliku taustsüsteemi loomine ;

* Tasemel treenerite koolitus ning väljaõpe. Paljude alade tipptreenereid saab koolitada vaid välismaal.

"Ega küsimusi ja probleeme millega tegeleda on palju. Sportlased on ise välja toonud näiteks karjääri nõustamise olulisuse. Alles tippu pürgivatel talentidel on palju probleeme meditsiinilise toe kindlustatusega, toimiv süsteem puudub. Tööpõld on kahtlemata lai. Akadeemilise spordiliidu südameasi on ka ülikoolispordi tähtsustamine ja sellele hoo andmine. Saavutusspordi mudeli rakendamine läbi ülikoolide nõuab laialdast kokkulepet ja siin saaks EOK olla tagant tõukavaks jõuks," lisas Veetõusme.

Oma eelistusi ta kaks ja pool nädalat enne valimisi välja käia ei soovi. Küll on ta rahul, et on kelle vahel valida. "Seda võib küll öelda, et kandidaadid on väärikad ja eripalgelised. Selge see, et valimistel tuleb teatud küsimuste puhul vastata nii, nagu rahvas ootab, aga kõigi kolme kandidaati nägemused ikkagi eristuvad." Kas paljud on juba lõpliku valiku teinud? "Need, kes teevad poliitilise valiku ja istuvad poliitikute tissi otsas, on valiku teinud. Aga kindlasti on ka päris palju neid, kes saavad ja tahavad debati põhjal otsustada," vastas Veetõusme valehäbita.