Plovdivis on Eesti eest võistlemas kaks meeste paarisaeru kahepaati – kergekaalus teevad kaasa Andres Nöps ja Kermo Randmäe ning absoluutkategoorias Jüri-Mikk Udam ja Geir Suursild. Esmalt olgu tagasivaatena toodud esile, et Nöps ja Randmäe, kellel neil võistlustel on 27 konkurenti, liikusid läbi eelsõidu otse 24 parema hulka veerandfinaali.

Poolfinaali, ehk 12 parima konkurentsi jõudmiseks vajanuks nad kohta 12 seas. Siiski seda ei juhtunud, sest paatkond jäi ajaga 6.58,46 konkurentsitult viimaseks, kaotades kolmandana kvalifitseerunud ukrainlastele rohkem kui 20 sekundiga.

Seejärel konkureeris Eesti võistkond C/D finaali vahesõidus positsioonile C-finaalis, kus jaotatakse kohad 13-18. Ka see sõit päädis Nöpsile-Randmäele 6. kohaga, mis viis noormehed D finaali konkureerima üldkohtadele 19-24.

Laupäeval peetud D finaalis kaotati kõikidele rivaalidele juba stardikiirendusega ning lõpuks oma positsiooni parandada ei õnnestunudki. Aeg 6.56,49 andis Nöpsile-Randmäele üldtulemuseks 24. koha. D finaali võitis Rootsi, järgnesid Lõuna-Korea, Horvaatia ja Tai. Eestit edestas veenva eduga ka Paraguai. Siiski polnud D finaal sõitudest nõrgim. Peeti veel ka E finaal, mille võitis USA Portugali, Tuneesia ja Vietnami ees.

Vaid mõned nädalad tagasi Lõuna-Koreas toimunud universiaadilt 5. kohaga naasnud Jüri-Mikk Udam ja Geir Suursild ihkasid mõistagi kohta kõrgliigas ehk A finaalis. Meenutuseks, et eelsõidus 4. kohaga lõpetanud eestlased said uue võimaluse poolfinaalipiletit lunastada vahesõidus. Reedel peetud jõuproovis eesmärk ka täideti, sest aeg 6.35,01 viis nad täpselt vajamineva 3. kohaga edasi. Sõidu võitis Norra (6.23,47) Leedu ees (6.25,60).

Laupäeval peetud poolfinaalis siiski Eesti paari sõit ei klappinud ning finišijoon ületati ajaga 6.42,09 kuuendana, mis tähendab Udami-Suursilla jaoks kohta pühapäevases B finaalis. Poolfinaali võit kuulus 6.26,84ga favoriit Norrale, kellele järgnesid Holland 6.28,19ga ja 6.32,28ga lõpetanud Hispaania. Eestit edestasid ka Austraalia (6.33,56) ja Horvaatia (6.38,85).

Kohad 7-12 jaotav poolfinaal sõidetakse pühapäeval stardiga kell 9.20. Lisaks austraallastele ja horvaatidele tulevad Udami-Suursilla vastasteks 1. poolfinaalis viimase kolme seas platseerunud Prantsusmaa, Itaalia ja Šveitš.

Maailmameistritiitli eest kell 11.10 asuvad võitlusesse Hispaania, Holland, Norra, Saksamaa, Leedu ja Ungari.