Juba 20. korda toimunud võistluse viimasel viiel aastal on Tartu Ülikooli paatkond ristanud aerud koondpaatkonna vastu. Tavapäraselt oli distantsiks 4,3km algusega Kvissentalist ning lõpetades Atlantise ees.

Stardikäskluse kõlades väljusid mõlemad paadid võrdselt ning esimese paarisaja meetri vältel kumbki paatkond edu ei saavutanud. Seejärel leidis TÜ paatkond tõelise rütmi ning rebis vastasest mööda. Edu hakkas kindlalt kasvama ja seda ei võinud väärata isegi erakordselt tugev küljetuul ja -laine. Kuigi koondpaatkond lõpus veel tempot lisas ja mõnevõrra TÜ paadile läheneda suutis, kuulutas finišigong siiski Tartu Ülikooli paatkonna ülekaalukat võitu. Kindlasti mängis säärases edus oma rolli ka TÜ uus tipptasemel Filippi kaheksapaat, mis mäletatavasti sai konkursi käigus endale nimeks Universitas.

Tartu Ülikooli paatkonna võiduajaks märgiti 11:49 ja koondpaatkonna ajaks 12:25.

TÜ kaheksapaadis sõudsid Kadi Ainsaar (roolis), Arnold Sanglepp, Joosep Laos, Alvar Räägel, Allar Raja, Martin Absalon, Risto Uustal, Mihkel Pari ja Heigo Tiidemaa

Eesti kõrgkoolide võistkonnas sõudsid Karmen Alnek (roolis), Marek Meiesaar, Oskar Kuzmin, Tamor Bakhoff, Karl Koppel, Cristofer Hillep, Kaarel Kuslap, Tanel Kliiman ja Argo Normak.