Eesti on Šveitsis esindatud kahe paatkonnaga – nii meie paarisaeru kahe- kui ka neljapaat koguvad suve lõpul Prantsusmaal toimuvate maailmameistrivõistluste eel hoogu ja teevad kontrolletteaste maailma parimatega võrdluse just Luzernis.

Neljapaat on koosseisult taas tagasi aastas 2012, mil Londoni olümpiamängudel toodi 4. koht rivistuses Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Vahepeal randmevigastust ravinud Allar Raja on paadis tagasi ja see on väga hea sõnum.

Luzernis tuleb veele 12 ekipaaži, sealhulgas enamus viimaste aastate tiitlivõistluste põhitegijatest. Nii on stardis Saksamaa, Suurbritannia, Uus-Meremaa, Austraalia, Venemaa, Šveitš, Poola jt. Paraku ei näe stardis mulluseid maailma- ja tänavusi Euroopa meistreid ukrainlasi.

Paarisaeru kahepaadil lähevad võistlustulle varem neljapaadis sõudnud Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson. Noormehed teevad kaasa 22 võistkonna seas. Teiste seas on kohal mullune MM-i medalikolmik samades koosseisudes – horvaatidest vennad Sinkovic’id, itaallased Battisti-Fossi ning austraallased McRae-Belonogoff.