21.jaanuaril sõuavad Tallinna Spordihallis ergomeetritel kõik olümpiakandidaadid alates Tõnu Endreksonist ja Allar Rajast. Just Endrekson ja Raja on peapretendendid 1000 meetri distantsil peetava võistluse võidule.

Alfa 2012 on EMT sisesõudmissarja kolmas osavõistlus. Esimesed kaks on võitnud Endrekson väikese edumaaga Raja ees. Võistluste peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnul saavad teised olümpiale pürgivad sportlased nüüd võimaluse tõestada, et ka nemad sõuavad maailma tippaegadele. „Kuna sõudjad püüavad kevadel olümpiakohta paarisneljasel, siis on Alfal hea näha, kes hetkel sellesse paakonda kõige tõenäolisemalt kandideerima hakkavad,“ ütles Klementsov. Võistluse ajaks on Eesti parimatel selja taga ka juba esimene veelaager Hispaanias.

Pärast mitmeaastast pausi saabub Tallinna võistlema ka Alfa rekordiomanik Pavel Šurmei Valgevenest. „Eelmise aasta jättis ta tippspordi vahele, ent hetkel trenni teeb,“ nentis Klementsov. „Ei imestaks, kui ta tuleb ja kõiki taas võidab.“

Lisaks pakuvad eestlastele konkurentsi tugevad lätlased Dairis Adamaitis ja Lauris Sire, paariskahese kahekordsed U23 maailmameistrid. Tugevaid külalisi on oodata ka Soomest, veteranide hulgas sõuab näiteks Klaus Geiger, kes on olnud sisesõudmise maailmameister.

Lisaks tippudele osalevad võistlustel sajad koolinoored ja harrastajad. Aina populaarsemaks muutuvast ergomeetrisõudmisest annab märku see, et ainuüksi detsembris toimunud Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel osales ligi 300 sõudehuvilist.

Alfale registreerida saab kodulehel www.alfarace.ee, valida on paarikümne võitlusklassi vahel. Registreemine kestab 16.jaanuarini.

Eesti üks suuremaid sisespordisündmusi Alfa 2012 toimub 19. korda. Võisteldakse Concept2 sõudeergomeetritel, mis on väga levinud pea kõigis Eesti spordiklubides.