17 korda võistlesid kõrgkoolide paatkonnad üliõpilaspäevade raames 4,3 km distantsil Kvissenthalist Atlantiseni.

Traditsiooniliselt peetakse atraktiivne võistlus TÜ ja Eesti Maaülikooli vahel. Tänavu oli aga teist korda TÜ konkurendiks erinevate kõrgkoolide koondpaatkond.

Rajarekord 11.27,7 sõideti 2007. aastal, kui erandina võistlesid Tartu kõrgkoolid Tallinna kõrgkoolide vastu. Tänavune kõrge veeseis Emajões eeldas rekordaja ületamist ja tugev paatkondade koosseis tõotas tasavägist võistlust.

Kivissenthalis startinud paatkondadest rebis juba sõidu alguses poole paadi jagu ettepoole punastes särkides koondvõistkond (Alo Kuslap, Artur Maier, Allar Raja, Vladimir Latin, Martin Laius, Tamor Bakhof, Tairo Talvis, Argo Normak ja roolijana Kristiina Tinkus). Paatkond ei andnud kogu sõidu jooksul edumaad käest ja edestas uue, ülivõimsa rajarekordi sõitmisega püstitamisega TÜ paatkonda (Andrus Sabiin, Jaan Laos, Martin Neerot, Rauno Talisoo, Carel Kivimaa, Ronald Väli, Reigo Pihlak, Elar Jaakson, roolija Janika Tähnas). Võiduaeg 11.07.

"Vesi on jões kõrge ja seetõttu vool kiire, see soodustas rekordajaga raja läbimist," möönis kolmandat korda Tartus üliõpilaspäevadel võistlustules olnud mitmekordne tiitlivõistluste medalimees Allar Raja.

Enim kordi on kevadisel kõrgkoolide vahelisel duellil võistelnud Tairo Talvis, kes on olnud nii TÜ kui Eesti Maaülikooli paatkonnas, kokku 16 korda.

Pika traditsiooniga kaheksapaatide võistlust kõrgkoolide vahel on Tartu kevadpäevadel korraldatud 17 korda. Neist 10 korda on võitnud TÜ paatkond, viiel korral Eesti Maaülikool, kahel korral on vastasteks olnud koondvõistkonnad.