Eesti jäi kohe stardiga viimaseks ning kuigi poolel maal tõusti neljandaks, medalikonkurentsi sekkuda ei suudetud.

"Start läks nässu, sest paat läks küljetuule tõttu viltu," selgitas Taimsoo võistluse järel Delfile. "Stardis hoiti meid väga pikalt kinni. Arvasime, et antakse start kiiremini, kuid ei antud ja tuul lõi paadi viltu. Meil oli seejärel tükk tegemist, et paati otseks saada."

"Distantsi keskel liikusime juba heas rütmis, kuid lõpus kobistasime ikkagi ära. 500 meetrit enne lõppu panime sõudjate keeles korraliku konna, sest aer jäi lainesse kinni."

Taimsoo sõnul jättis võistlusele oma jälje ka see, et Eesti meeskond, kes piirdus oma poolfinaalis kolmanda kohaga, pidi finaalis startima viiendalt rajalt. "Ilmselgelt oli näha, et viiendal, kuuendal ja seitsmendal rajal oli laine tunduvalt suurem kui esimestel radadel. Eriti just viimase 750 meetri jooksul," ütles Taimsoo.

Kuidas meeskond 5. kohaga rahule jääb? "Juba kogutud küll neid viiendaid ja neljandaid kohti. Ma ikkagi lootsin rohkemat ja me olime selleks ka võimelised täna. Lihtsalt ei saanud sellega hakkama."

Kuldmedali võitis täna Ukraina meeskond uue maailma tipptulemusega 5.32,26, hõbeda sai Suurbritannia (aeg 5.32,35) ja pronksi Saksamaa (5.36,97). Eestit edestasid ka hiinlased (5.37,35). Meie meeskond lõpetas ajaga 5.40,92