Lootustele vanameistrit EM-il stardis näha andsid alust tema osalemine juulis Viljandi Paadimehe regatil, kus ta võidutses ühepaadil ja kaasalöömine möödunud pühapäeval Eesti meistrivõistlustel, kus ta sai SK Pärnu kaheksapaadis sõudes teise koha, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Jürka tervis läheb tasapisi paremaks, südame rütmihäired on taandumas," selgitas Eesti sõudeliidu peasekretär Jaan Tults. „Aga see, et ta nüüd „eestikatet" startis, oli esialgu vaid ühekordne projekt - doktor Muza Lepik lubas Jürkal võistelda vaid ühe korra, kaheksapaadis. See on selge, et EM-ile Jürka ei sõida."

Kuna Jaanson Euroopa meistrivõistlustest loobus, said lõplikult selgeks ka EM-il Portugalis stardijoonele asuvad Eesti paatkonnad.

Paarisneljane, kus sõudejuhid lootsid kuni viimase hetkeni näha aere tõmbamas ka Jaansonit, võistleb Tultsi kinnitusel EM-il koosseisus: Igor Kuzmin, Andrei Jämsä, Vladimir Latin ja Valeri Prosvirnin.

Lisaks neljasele stardivad Portugalis veel Tõnu Endrekson meeste ja Kaisa Pajusalu naiste ühepaadil, tiitlikaitsjad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja meeste paariskahesel ning meeste kaheksapaat.