Endrekson startis teises eelsõidus, vastasteks lisaks britile slovakk Lukas Babac, sakslane Karl Schulze, ameeriklane Kenneth Jurkowski ning soomlane Juho Karppinen.

Vaieldamatult oli sõidu favoriidiks Campbell, kes ka ühe medalisoosikuna eelsõidu ajaga 6.48,49 võitis. Endrekson liikus 500 meetri märki teisena, napilt järgnemas Schulze ja Karppinen. Poolel maal oli Campbelli edumaa Endreksoni ees juba üle kahe paadi pikkuse ning vahe püsis stabiilsena kuni viimase distantsiveerandini. Siis alustas Eesti koondislane spurti ning suutis Campbelli mõnevõrra ehk üllatadagi, sest vahe vähenes üle sekundi, vahendab soudeliit.ee.

Tõnu Endrekson lõpetas eelsõidu kena etteastega teisena, saades kirja tugeva 6.51,58. Kolmas oli Schulze resultaadiga 6.56,33, neljas Babac (6.56,43), viies Jurkowski (6.56,90) ning kuues Karppinen (7.03,66). Aegade võrdluses sõitis Endrekson välja päeva kuuenda tulemuse.

Kuna igast eelsõidust jõudis otse poolfinaali 12 parema hulka vaid võitja, üritavad ülejäänud uuesti läbi vahesõitude, mis sõidetakse 2. novembril Eesti aja järgi algusega kell 23.53, et poolfinalistide sekka jõuda.

Esimese eelsõidu võitis ajaga 6.47,90 üks favoriite, tšehh Ondrej Synek. Kolmandas oli parim neljakordne maailmameister, uusmeremaallane Mahe Drysdale (6.48,60) ning neljandas polnud vastast kahekordsele olümpiavõitjale, norralasele Olaf Tuftele (6.50,66).